Waarom Toby Alderweireld de Gouden Schoen niet zal winnen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Waarom Toby Alderweireld de Gouden Schoen niet zal winnen
Foto: © photonews

Er lijkt weinig twijfel te zijn over de Gouden Schoen. Die eer moet volgens velen naar Toby Alderweireld van Royal Antwerp FC gaan.

Met zijn doelpunt in de 94ste minuut tegen KRC Genk trapte Toby Alderweireld Royal Antwerp FC naar de landstitel. Zijn vorige en huidige seizoen lijken voor heel wat voetbalwatchers meer dan voldoende om de Gouden Schoen te pakken.

Al zou Mega Toby wel eens het slachtoffer kunnen worden van communautair stemgedrag. Volgens Yves Taildeman van La Dernière Heure zouden veel Waalse stemgerechtigden wel eens voor een andere ‘veteraan’ kunnen kiezen.

Hij denkt dan uiteraard aan Jan Vertonghen van RSC Anderlecht. Het feit dat hij wel nog beschikbaar is voor de Rode Duivels zou wel eens kunnen meespelen en als kapitein van RSC Anderlecht zet hij de ploeg op dit moment opnieuw op de plek die de club wil.

In het nadeel

Traditioneel gezien worden er volgens Taildeman worden er ook veel meer stemmen gegeven in de tweede ronde en daar doet Antwerp het niet zo goed als Anderlecht. En hij ziet nog een opvallende reden mogelijk om Vertonghen op één te verwachten...

“Het Franstalige deel van het land zou wellicht eerder geneigd zijn om op een speler van een Brusselse club te stemmen dan op een Vlaamse”, klinkt het nog. “En wie weet speelt het feit dat Vertonghen interviews geeft in het Frans, een taal die Alderweireld niet beheerst, onbewust ook een rol.”

Taildeman besluit met het feit dat het eigenlijk logisch zou zijn dat Alderweireld de Gouden Schoen pakt, maar in dergelijke verkiezingen gebeuren geregeld wel eens rare dingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties