De Condé bevestigt: Africa Cup is miserie, maar ook zegen voor KRC Genk

De Condé bevestigt: Africa Cup is miserie, maar ook zegen voor KRC Genk
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

KRC Genk staat voor een moeilijke periode. De wintermercato, maar ook de Africa Cup bezorgen de Limburgers de nodige kopzorgen.

KRC Genk wil koste wat kost de spelerskern tijdens deze wintertransferperiode samenhouden, al beseffen ze in de Cegeka Arena dat dit geen gemakkelijke opdracht zal worden.

“We staan voor een lastige maand met onder meer matchen tegen Cercle Brugge, de derby op Stayen en een thuismatch tegen Union”, zegt Head of Football Dimitri de Condé aan Het Belang van Limburg. “Terwijl vier spelers, onder wie drie belangrijke aanvallers, op de Afrika Cup vertoeven en aan anderen wordt getrokken.”

Aan de mouw van Bilal El Khannouss wordt ook getrokken, maar een vertrek tijdens de wintermercato is voor hem hoe dan ook niet aan de orde. Op dat vlak is de Africa Cup zelfs een zegen voor Genk.

“Voor Bilal zou het ook niet opportuun zijn om na de Africa Cup meteen bij een grote club te moeten beginnen, zonder voorbereiding. Samen met hem en zijn entourage hebben we een duidelijke afspraak. Dat wil zeggen dat er naar volgende zomer wordt toegewerkt, daar zijn al bepaalde pistes geactiveerd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties