Dit is de club die Joseph Paintsil wil, met een gigantisch verschil qua loon

Dit is de club die Joseph Paintsil wil, met een gigantisch verschil qua loon
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Heeft Joseph Paintsil zijn laatste match voor KRC Genk al gespeeld? Het zou zo maar kunnen.

Woensdag lieten we al weten dat Joseph Paintsil de nodige interesse geniet vanuit de Verenigde Staten en ondertussen lijkt heel erg concreet duidelijk wat er op tafel ligt.

Een clausule in het contract van Joseph Paintsil bepaalt dat hij zomaar weg kan als een club 8 miljoen euro op tafel legt. Dat is toch aardig wat minder dan zijn marktwaarde van 11 miljoen euro.

Volgens Het Laatste Nieuws is het LA Galaxy dat zich bij KRC Genk gemeld heeft voor Paintsil. Bovendien ligt er een heel mooi contract klaar voor De Ghanees.

Paintsil zit momenteel met de nationale ploeg van Ghana voor de Africa Cup, maar al twee weken geleden zou er contact geweest zijn met LA Galaxy.

De deal van 8 miljoen euro in zijn contract loopt nog tot halfweg januari, dus de tijd dringt echt wel. Een transfer zou voor Paintsil alvast de nodige centen opleveren.

Hij zou in Los Angeles een zogenaamde Designated Player zijn, waardoor hij buiten het salarisplafond van de club valt. Bepaalde bronnen in de States spreken zelfs dat Paintsil zijn loon van bij Genk meer dan verdubbelen kan.

Hij speelt al sinds 2018 in Genk en heeft nog een contract tot 2026. LA Galaxy deed nog geen bod en ook Paintsil heeft nog geen akkoord met de club, zo klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties