Marc Degryse ziet dat het niet lukt bij Ronny Deila en Club Brugge: "Dat is de realiteit"

Marc Degryse ziet dat het niet lukt bij Ronny Deila en Club Brugge: "Dat is de realiteit"
Foto: © photonews

Club Brugge kent niet zijn allerbeste periode. Na de 1-2 nederlaag tegen Molde in de Conference League, kwam er alweer veel kritiek op coach Ronny Deila.

Marc Degryse, ex-speler van Club Brugge ziet met lede ogen aan hoe de club in de put blijft zitten. "Dit seizoen valt niet meer te redden", begint hij bij Het Laatste Nieuws. "Misschien nog een béétje, als Club de finale van de Conference League zou halen."

"Wanneer Ronny Deila zegt dat Club Brugge die competitie kan winnen, ligt dat in lijn met de verwachtingen binnen de club zelf van in het begin van het seizoen. De realiteit vandaag is dat blauw-zwart op geen enkel moment heeft laten zien dat ze gedurende een lange periode kunnen presteren, zowel op vlak van resultaten als spelniveau. Ik geloof niet dat Club plots van zwart naar wit kan gaan."

Club krijgt nog de kans om die 1-2 nederlaag om te draaien in eigen huis. "Deila is en blijft de eindverantwoordelijke. Als het donderdag tegen Molde weer foutloopt, kan je niet anders dan er een streep onder dit seizoen te trekken", gaat Degryse verder.

Degryse ziet Deila volgend seizoen niet meer bij Club Brugge coachen

"Dan moet je - we zijn máárt - al aan de voorbereiding van volgend jaar beginnen. Zonder Deila, dus. Slaagt blauw-zwart er op één of andere manier toch nog in om de finale te halen, dan kan hij zonder schaamrood op de wangen vertrekken.

"Maar er zijn toch maar weinig scenario’s waarin Deila volgend seizoen trainer is van Club", besluit Degryse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties