Absoluut drama voor KRC Genk en Luca Oyen: club bevestigt mokerslag en komt met blessure-update

Absoluut drama voor KRC Genk en Luca Oyen: club bevestigt mokerslag en komt met blessure-update
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk heeft zondagnamiddag met 1-0 gewonnen van Standard. Een zeer deugddoende overwinning voor de Limburgers, al werd die overschaduwt door een blessure van Luca Oyen.

Bij een 0-0 tussenstand, kort na het halfuur, sloeg het noodlot toe voor Luca Oyen. Tijdens de belangrijke wedstrijd tegen Standard zeeg hij neer zonder contact te hebben gehad met een andere speler.

Al snel werd duidelijk dat het serieus was. Het Genkse jeugdproduct werd verzorgd en uiteindelijk per brancard van het veld gedragen. Wouter Vrancken zat naast hem gehurkt met een duidelijk bezorgde blik.

KRC Genk kwam maandag met een blessure-update. 'Na een half uur voetballen werd het zondagnamiddag plots stil in de Cegeka Arena. Bij een ogenschijnlijk onschuldige controle verdraaide Luca Oyen zijn rechterknie waarna hij, kermend van de pijn, tegen de grond ging.'

'Op een draagberrie werd het Genkse jeugdproduct richting de catacomben gebracht. Een scan bevestigde vanmorgen wat op het eerste zicht al werd gevreesd. De voorste kruisband van Luca zijn rechterknie is afgescheurd. In de zomer van 2022 liep hij nog exact dezelfde blessure op aan zijn linkerknie. Er wacht onze youngster opnieuw een lange revalidatie van minstens 8 maanden', besluit de club.

Ongelooflijk hoeveel pech Oyen heeft. Hij mocht net weer meer spelen en scoorde onlangs zijn eerste doelpunt in twee jaar tijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties