777 Partners pompt miljoenen in Standard, maar leegloop dreigt deze zomer

777 Partners pompt miljoenen in Standard, maar leegloop dreigt deze zomer
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

777 Partners komt met een kapitaalsinjectie op de proppen bij Standard. Al zal er deze zomer ook stevig ingegrepen worden in het spelerspotentieel.

Standard krijgt extra geld. Eigenaar 777 Partners zal deze zomer een kapitaalsverhoging van 15 miljoen euro doorvoeren.

Geld dat absoluut nodig is, want op de laatste jaarrekening staat een verlies van 20 miljoen euro. De kapitaalsverhoging moet ervoor zorgen dat de Rouches hun licentie voor volgend seizoen zonder kleerscheuren halen.

In het totaal heeft 777 Partners eerder al 42 miljoen euro in de club gepompt. Maar aan de andere kant zal er deze zomer ook stevig verkocht moeten worden.

Leegloop spelerskern

La Capitale schrijft dat doelman Arnaud Bodart mag vertrekken bij een goed bod. Voor Laifis zou er dan weer geen ruimte zijn voor een contractverlenging.

De aankoopoptie van Zinho Vanheusden, meer dan 7 miljoen euro naar verluidt, zou volgens de krant niet gelicht worden. Een nieuwe huurovereenkomst behoort tot de mogelijkheden, maar overleg is er daaromtrent nog niet geweest.

Bokadi kan transfervrij weg deze zomer en ook voor William Balikwisha wordt een nieuwe club gezocht, gezien zijn contract loopt tot midden 2025.

Aan Denis Dragus zou Standard nog wat kunnen verdienen, zijn marktwaarde is verdubbeld tot meer dan 3 miljoen euro sinds zijn vertrek op uitleenbasis richting Turkije, al zit in de deal wel geen aankoopoptie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties