Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Luminus Arena
Barda trapt Genk met 2 goals naar leidersplaats
Robby Morren

Al na één speeldag in play-off 1 heeft Racing Genk de leidersplaats heroverd na een 2-1 zege tegen Lokeren. De Limburgers hadden het lastig met een stug spelend Lokeren maar het was Barda die zijn ploeg met 2 goals de winst bezorgde.

Het was Lokeren dat al onmiddellijk in de eerste minuut gevaarlijk kwam dreigen met een schot van Leko. Courtois moest onmiddellijk goed plat gaan. Na enkele minuten nam Genk de wedstrijd in handen en wist het kansen te creëren. De thuisploeg gebruikte de flanken goed via De Bruyne en Buffel en er kwamen enkele goede voorzetten. Vossen en Barda zagen hun kopballen gered door Copa, De Bruyne en Anele trapten op doel.

Na goed 25 minuten nam de druk van Genk een beetje af en leek Lokeren het evenwicht even te herstellen. Genk toonde zich nog wel het meest aan het Lokerse doel maar het waren de bezoekers die zich in de laatste minuut van de eerste helft het efficiëntst toonden. De Ceulaer ontving de bal in het strafschopgebied, Matoukou maakte een foutje waardoor De Ceulaer de bal tot bij de vrijstaande Nill De Pauw kon brengen. Die knalde ter hoogte van de strafschopstip de bal hoog in doel voorbij Courtois. Het was Lokeren dat met 0-1 de kleedkamer in mocht gaan.

Tweede helft met eenrichtingsvoetbal

Beide ploegen kwamen uit de kleedkamer met het idee om hoog te gaan spelen zodat de speelruimte compact was. Jelle Vossen kreeg na 51 minuten een huizenhoge kans toen hij, na een zoveelste goede voorzet van Buffel van kortbij vrij op doel kon trappen. Hij besloot echter te zwak en Copa bracht redding. Even later ging diezelfde Copa opnieuw goed plat op schoten van Barda en van Anele. Buffel vond dan weer het zijnet.

We keken naar eenrichtingsvoetbal in de Cristal Arena en Vercauteren bracht nog meer aanvallende kracht met Camus die in de plaats van Nadson kwam. Het leverde al onmiddellijk gevaar op want Gueye moest de doorgebroken Camus foutief afstoppen net voor het strafschopgebied. De ref hield de rode kaart op zak en Camus trapte de vrije trap dom in de muur.

De wissel van Vercauteren rendeerde. Een Genks doelpunt hing al geruime tijd in de lucht en in de 73e minuut was het zover. De Bruyne trapte een slimme voorzet richting Barda. Gueye stak er zijn voet tussen maar daardoor sprong de bal over doelman Copa tot bij Barda die makkelijk kon scoren. Genk dreef het tempo nog op en er volgden nog goede mogelijkheden. Enkele minuten later kon diezelfde Barda op en gelijkaardige manier zijn tweede van de avond scoren. Hij stond op de juiste plaats nadat Copa een schot van De Bruyne redde.

Racing Genk telt nu 2 punten meer dan Anderlecht en zit zo prima op titelkoers.