Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard wordt tweede na nieuwe overwinning
Fabian Morren

Standard heeft zijn vierde zege op rij behaald in de play-off I. De Rouches versloegen tien man van Lokeren met 3-0. Standard wordt in de stand nu tweede.

Al in de vierde minuut claimde Standard een strafschop, maar de (lichte) overtreding op Tchité bleek niet voldoende om ref Delferière te overtuigen. De thuisploeg gebruikte in de aanvangsfase te veel de lange bal om Lokeren echt in de problemen te brengen. Maar na een half uur wees Delferière toch naar de stip. Tshimanga haalde Nong neer en kreeg ook nog eens rood, omdat hij de laatste speler was.

Tchité zette zich achter de bal, maar de spits trapte hoog over. Met tien tegen elf kwam Lokeren echter zwaar onder druk te staan. Mangala kopte eerst van dichtbij over en wat later kopte hij ook nog eens tegen de lat. Een schot van Witsel werd dan weer gepareerd door Copa. De Ivoriaanse doelman moest zich toch nog voor de rust een keer omdraaien. Een vrije trap van Carcela ging heerlijk en onhoudbaar binnen.

Standard leunde in de tweede helft echter iets te veel achterover. Axel Witsel was nog wel dicht bij de tweede treffer, maar zijn schot belandde op de paal. Pas in de slotfase kon invaller Leye de zege veiligstellen. Eerst scoorde hij nadat Copa een corner slecht wegbokste en wat later kopte hij een voorzet van Van Damme tegen de netten.