Stadion: Bosuil
Antwerp FC geraakt niet voorbij Virton én moet leidersplaats afstaan
Manuel Gonzalez

Antwerp FC laat de leidersplaats liggen

Antwerp FC is vanavond niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen Excelsior Virton. Twee strafschoppen beslisten over het scoreverloop. De roodhemden drukten de Luxemburgers in de tweede helft helemaal weg, maar vonden de touwen niet meer.

Cédric De Volder in Antwerpen

Royal Antwerp FC kreeg vanavond de kans om - AFC Tubize was bye - alleen aan de leiding te komen in de Proximus League. David Gevaert koos voor de verwachte elf namen. Nico Binst begon op de bank, terwijl Stallone Libombe aan de aftrap stond.

De Hel van Deurne-Noord?

De wedstrijd kon eigenlijk niet slechter beginnen voor the Great Old. Maxime Biset kreeg een bal tegen de hand getrapt. Nathan Verboomen wees resoluut naar de stip, Raoul Ngadrira stuurde Nicaise Kudimbana naar de verkeerde hoek: 0-1.

Het stamnummer één monopoliseerde het leer tijdens de eerste helft, maar Antwerp kwam - onder een heuse regendouche - niet in het normale spel. Welkom in de Hel van Deurne-Noord? In de eerste helft eventjes niet…

Koekje van eigen deeg

Al hadden de bordjes aan de koffie wel altijd gelijk moeten hangen. Limbombe schilderde het leer op de kruin van William Owusu, maar de aanvaller knikte van dichtbij onbegrijpelijk naast.

Na tien minuutjes in het tweede bedrijf mocht the Great Old dan toch juichen. En Virton kreeg eigenlijk een koekje van eigen deeg. Hands in de eigen zestien, Grégory Dufer feilloos: 1-1.

Leidersplaats is voor… Eupen!

Antwerp gaf vol gas naar voren, maar de bal had geen zin om tegen die touwen te eindigen. Het schot van Limbombe werd gepareerd door de Luxemburgse doelman, terwijl diezelfde Baptiste Valette ook pal stond op een knal van Geoffry Hairemans.

Met andere woorden: geen leidersplaats voor Antwerp. KAS Eupen trakteerde Patro Eisden Maasmechelen vanavond op een pandoering, waardoor de Oostkantonners helemaal bovenaan kamperen. The Great Old volgt op amper één puntje.