Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen raakt niet voorbij stug STVV
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Mechelen

Enig mooi doelpunt van Gerkens en gelijkmaker De Petter zorgen voor 1-1 in KV Mechelen tegen STVV

Een erg zwakke eerste helft en een vermakelijke tweede 45 minuten zorgden voor een 1-1 gelijkspel, waarmee beide ploegen niets opschieten. Al kan Mechelen door de late gelijkmaker van Charleroi tegen Lokeren toch nog dromen.

KV Mechelen had na de 0 op 6 tegen Charleroi geen enkele keuze meer: enkel een thuisoverwinning tegen STVV was voldoende. Om de fans gunstig te stemmen, om nog kans te maken de groep in play-off 2 te winnen. Voor de Kanaries stond er weinig op het spel, behalve een winstpremie.

Geen De Witte en Paulussen bij de thuisploeg, zij werden vervangen door Cocalic en Vanlerberghe. Bij de bezoekers geen Dutoit in doel na een incident op training, waardoor Velic zijn kans kreeg onder de lat. Meteen zijn debuut op het hoogste niveau.

Van kabbelende beekjes gesproken: KV Mechelen - STVV raakte nooit op een tempo dat een ploeg zou doen aanspraak maken op eindwinst in play-off 2. De reactie die Jankovic wilde na de 0 op 6? Onbestaande. En de bezoekers leken al met vervroegde vakantie.

Een briljante ingeving van Gerkens was voldoende voor een 0-1 aan de rust. Hij pakte uit met een erg knappe omhaal, misschien wel hét beste moment van een erg teleurstellende eerste 45 minuten. Na de koffie bracht Jankovic met Leal en Veselinovic dan ook verse troepen in.

Vooral de jonge Costa Ricaan toonde bijwijlen de wil en de goesting om er nog iets van te maken. En gaandeweg begon ook de rest van Malinwa erin te geloven. Halfweg de tweede helft maakte De Petter na flink wat geharrewar voor de kooi van Velic de 1-1.

Niet dat de match daarvan openbloeide: de thuisploeg toonde grinta, maar was te slordig. De bezoekers van hun kant vonden een puntje in Mechelen pakken niet eens zo'n slechte zaak. Toch kwamen er nog wat kansen, ook voor Veselinovic. Gescoord werd er echter niet meer.

Door het gelijkspel tussen Charleroi en Lokeren op Mambourg is poulewinst wel nog mogelijk. Het moet dan winnen in Lokeren, terwijl de Zebra's niet mogen winnen op Stayen.