Stadion: Le Canonnier
Kortrijk laat ook in Moeskroen zien waarom ze hun poule wonnen
Pieter De Clerck

KV Kortrijk verloor geen enkele wedstrijd in PO2

KV Kortrijk is erin geslaagd om PO2 ongeslagen af te ronden. Moeskroen-Péruwelz kwam al vroeg op voorsprong tegen KVK, maar de Kerels wisten de 1-0 achterstand om te buigen in hun voordeel. In de 88ste minuut stond het nog 2-2 gelijk toen De Smet Kortrijk naar de overwinning kopte. 2-3 eindstand.

De Kortrijkzanen begonnen minder gemotiveerd aan de wedstrijd dan hun tegenspelers. Al na vier minuten kwamen ze op achterstand en de 1-0 bleef de hele eerste helft op het scorebord staan. Moeskroen had het overwicht, maar slaagde er niet in om daar veel doelgevaar uit te puren.

De Kerels kwamen als herboren uit de rust. In de tweede helft waren zij het die het spel naar zich toe trokken. Uitblinker Kagé, die in de eerste helft nog een bleke prestatie neerzette, kroonde zich tot man van de match met twee doelpunten.

Vol vertrouwen naar de finale

Kortijk had de 1-0 achterstand weten om te buigen in een 1-2 voorsprong en de wedstrijd leek gespeeld. Maar dat was buiten Michel gerekend, die opnieuw gelijkmaakte met nog zeven minuten reguliere speeltijd op de teller.

En toen was er De Smet die in de 88ste minuut de winning goal binnen kopte. KV Kortrijk won zo met 2-3 op het veld van Moeskroen en is helemaal klaar voor de grote confrontatie tegen de winnaar van groep B.