Stadion: Kehrweg Stadion
Claude Makélélé boekt zijn eerste zege met rode lantaarn Eupen en maakt zo de degradatiestrijd ongemeen spannend
Bart Ver Elst

Invaller Raspentino bezorgt rode lantaarn Eupen een verdiende zege tegen Waasland-Beveren

Rode lantaarn Eupen heeft op tweede kerstdag een belangrijke zege geboekt. Enkele minuten voor tijd zorgde de ingevallen Raspentino voor het enige doelpunt van de match tegen Waasland-Beveren, al stonden de Panda's toen al met tien op het veld.

Beide teams zorgden voor een aangename openingsfase, maar de eerste grote kans was voor de bezoekers. Morioka zonderde Boljevic af voor Van Crombrugge, maar de vleugelaanvaller kon de botsende bal niet kadreren.

Aan de overzijde had Loties de openingstreffer aan de voet, maar Roef stond op de juiste plek. Het spel ging goed op en af, al dreigden de Panda's vooral via enkele hoekschoppen en vrije trappen. Op het halfuur was de thuisploeg daar opnieuw. Een vrije trap werd door de mee opgerukte Valiente op de dwarsligger gekopt. Waasland-Beveren ontsnapte.

Waasland-Beveren had meer balbezit, maar niemand stond op de juiste plek om de voorzetten van Boljevic binnen te duwen. Eupen was voor de rust nog eens gevaarlijk via Tirpan, maar Leye werd te veel gehinderd door rechtstreekse bewaker Cauffriez.

De slotminuten van de eerste helft waren helemaal voor Eupen. Garcia zijn vluchtschot ging over en Blondelle kon de hoekschop van diezelfde Garcia niet voorbij Roef duwen. In de toegevoegde tijd ging de kopbal van Cools nog naast. De ruststand was 0-0 na een aangenaam kijkstuk, al verdiende de thuisploeg de voorsprong.

Eupen begon het best aan de tweede helft, maar het was Morioka die na tien minuten de kruising viseerde. Zijn vrije trap had beter verdiend, maar de dwarsligger bracht redding. Dat was bovendien ook lang het enige wapenfeit van de nummer negen in het klassement.

Het was de rode lantaarn die vol in de aanval trok, maar de laatste pass ontbrak te vaak. Leye kreeg dé kans om te scoren na een goede actie van Raspentino, maar een bezoekend been bracht redding.

Eupen met tien

Een kwartier voor tijd kon Waasland-Beveren eindelijk nog eens dreigen. Van Crombrugge stopte de doorgebroken Dierckx af en bracht met een beenveeg prima redding op het schot van Cools. Ruim tien minuten voor tijd moest Eupen met tien verder na een tweede gele kaart van Schouterden, al was dat erg streng.

Ondanks die numerieke minderheid bleef Eupen goed meedoen. Garcia kon zijn vrije trap echter niet kadreren. In de slotminuten viel de verlossende treffer dan toch voor Eupen, wat zeker niet onverdiend was. De ingevallen Raspentino duwde de bal voorbij een kansloze Roef. Eupen hield stand en heeft zo drie belangrijke punten beet.