Bultynck: "Contact maar geen strafschop"

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Bultynck: "Contact maar geen strafschop"
Foto: © SC

Gespreskonderwerp van de avond in Mechelen was de strafschopfase met Giel Deferm en Aloys Nong in de slotfase. Scheidsrechter Johan Bultynck weigerde de bal op de stip te leggen. Tot woede van alles wat geel en rood kleurde.

“Ik passeer mijn eerste man en probeer de bal dan naar mijn rechter te spelen”, beschrijft Nong de fase. “Mijn linkerbeen wordt gehaakt, maar de scheidsrechter ziet het niet. Jammer, want iedereen die in het stadion zat, had het wel gezien. Sidibe kwam me zelfs vertellen dat het strafschop was.”

Volgens ‘dader’ Giel Deferm ging de bal terecht niet op de stip. “Op het moment dat ik de bal wil spelen, zet ik mijn voet. Er is contact, maar het was zeker geen strafschop.”

Ook scheidsrechter Jean-Baptist Bultynck kwam na de wedstrijd zijn beslissing verdedigen. “Ik zie Nong door de defensie slalommen en wachten op een verdediger die terugkomt”, zegt de West-Vlaming.

“Hij zet zich zo dat er contact is, maar bij de speler van STVV is er geen enkele beweging om hem te raken. Voor mij was het geen strafschop. Maar ik heb ook geen herhalingen, ik moet rekenen op mijn twee ogen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties