Genk-voorzitter Houben: "Alleen punten zijn van tel"

Caroline Tonnelier
| 37 reacties
Genk-voorzitter Houben: "Alleen punten zijn van tel"
Foto: © SC

Na een rampseizoen wil KRC Genk dit seizoen opnieuw voor Europees voetbal gaan. De manier waarop is voor voorzitter Houben van ondergeschikt belang. Dat liet hij weten bij de ploegvoorstelling.

Vorig jaar startte Genk met grote ambities aan het seizoen, maar na een dramatische reeks mochten de Limburgers uiteindelijk al blij zijn met een plaatsje in play-off één. Versterking drong zich dan ook op en intussen realiseerde Genk al enkele veelbelovende transfers. Mogelijk komen er nog meer nieuwkomers. “De spelers die de sportieve cel voorstelde zijn gehaald. Als de sportieve cel aangeeft dat er nog iets nodig is, zullen wij daar gevolg aan geven”, belooft Houben. De voorzitter mikt op Europees voetbal en play-off één is dan ook een must.

Coach Ferrera heeft er alvast vertrouwen in en lijkt tevreden te zijn met de huidige spelerskern. “Of wij nog spelers moeten aantrekken, hangt af van de vraag of nog spelers zullen vertrekken.” Met name Jelle Vossen lijkt alvast aan te sturen op een uitgaande transfer.  Grote namen moeten er niet verwacht worden, laat Gunther Jacob weten. Al is dat ook niet nodig volgens de sportief directeur. “Genk koopt geen grote namen, maar maakt grote namen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties