Verhaeghe: "Poetin vergiste zich van persoon"

Verhaeghe: "Poetin vergiste zich van persoon"
Foto: © Photonews

Het was een vreemd nuffelen met Vladimir Poetin tijdens de WK-wedstrijd tussen Rusland en de Rode Duivels. In Het Nieuwsblad geeft de voorzitter van Club Brugge meer duiding bij het gebeuren.

"Ik was daar op uitnodiging van de FIFA. Daar waren ook politici en ik had Merkel en Zuma (president van Zuid-Afrika, nvdr) al een hand gegeven. Toen Poetin, die met Merkel en Blatter aan tafel zat, me zag, wenkte hij mij. Ik dacht dat hij zich vergiste en keek achter mij, maar hij had het wel degelijk tegen mij. Wie ben ik in godsnaam? In zijn beste Engels vroeg hij me: ‘Wie ben jij?’ Ik zei dat ik Belg was en voorzitter van Club Brugge", legt hij uit.

"Een dag voordien hadden we met Club in Zenit Sint-Petersburg gespeeld. Ik vertelde dat, want hij is van Sint-Petersburg. Hij wist dat er twee Belgen speelden. Poetin zei dat hij zag dat ik veel sportte en hij zei dat hij fier was dat hij het WK voetbal in 2018 kon organiseren. Omdat hij van sport houdt. Maar om een lang verhaal kort te maken: ik denk dat hij zich vergist had van persoon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties