Valencia laat zich verrassen door laagvlieger

Leander Mespreuve

Valencia heeft vanavond een pijnlijke uitschuiver gemaakt op eigen veld tegen Getafe. Het kwam vroeg op voorsprong, maar liet zich daarna verrassen door de efficiënte bezoekers. Valencia blijft zo hangen in de grijze middenmoot.

Al na zes minuten klom de thuisploeg op voorsprong. Eduardo Vargas kopte een corner van Parejo tegen de netten. Valencia leek een rustige avond te zullen beleven, maar dat was zonder de bezoekers uit Getafe gerekend.

Iets voor het halfuur ging Angel Lafita achter een lange bal aan, hield twee verdedigers aan de praat en schoot vervolgens de gelijkmaker in de rechter benedenhoek. Valencia was nog niet bekomen van de koude douch of het stond al 1-2: Marica kopte een voorzet van Escudero achter keeper Guaita, meteen ook de ruststand na een onderhoudende eerste helft.

Na de koffie ging Valencia op zoek naar de gelijkmaker. Senderos klom het hoogst na een hoekschop, maar de bezoekende goalie hield zijn netten schoon. Even later had Getafe wat geluk toen een knal van Paco op de lat uiteenspatte.

Vlak voor affluiten besliste Pedro Leon de wedstrijd met een individuele actie: 1-3. Voor Valencia de zoveelste tegenvaller in de Primera Division, voor Getafe zijn dit drie gouden punten in de degradatiestrijd. Valencia blijft steken op een troosteloze negende plaats, terwijl Getafe voorlopig op een veilige zestiende plaats vertoeft.