Stadion: Stedelijk Sportstadion
Sterk United houdt eindronde spannend

KVSK United - SK Lierse

2 - 1

KVSK United won op zondag namiddag verdiend van SK Lierse met 2-1. Mede dankzij de overwinning van Geel blijft de spanning in de eindronde en maakt elke ploeg nog een kans op dat plaatsje in eerste klasse.

Voor deze sleutelwedstrijd in de eindronde trokken er enkele duizenden Lierenaars richting Lommel om hun ploeg aan te moedigen. Het moet geleden zijn van de wedstrijden tegen KRC Genk dat er een ploeg zoveel bezoekers meelokte naar de Gestelsedijk. Bij de thuisploeg kon de opkomst echter matig genoemd worden in vergelijking met die van de bezoekers. Bij Lierse was de belangrijkste afwezige ongetwijfeld Mrdja die in Servië ging trouwen. Bij KVSK United verving Davy Heymans de geblesseerde Pieter Mbemba. Ode Thompson hield Waligora op de bank en Delande keerde terug uit blessure.

In de eerste vijf minuten van de partij claimden zowel United als Lierse een strafschop, maar ref Bultynck wuifde deze terecht weg. United had het meeste veldoverwicht, maar echte kansen vielen er niet te noteren. Het waren echter de bezoekers die tot twee maal toe dicht bij de openingstreffer kwamen. Eerst verscheen Nunes alleen voor Boyen, maar hij moest teveel uitwijken. En na balverlies van Machiels stevende Raeymaeckers op thuisdoelman Boyen af, maar deze bracht redding met de voet. Ook de thuisploeg kwam nu gevaarlijk opzetten met een schot van Kalulika, dat naast ging. Heymans had het eerste schot tussen de palen van United, maar doelman Van der Jeugt kende geen problemen met het schot. United bleef het betere van het spel hebben maar het was wachten tot de 40ste minuut voor opnieuw een echte doelkans. Na een persoonlijke actie van Pereira moest Van der Jeugt het schot van de Braziliaan uit de linkerbenedenhoek halen om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Ook Haagdoren was nog gevaarlijk maar het bleef 0-0 aan de rust. In deze eerste helft loerde de bezoekers op de counter terwijl KVSK United de betere ploeg was.
Ook na de rust nam KVSK United het heft in handen, het kwam echter niet verder dan een afstandsschot van Heymans, dat naast ging. Op het uur was het Nunes die Lierse bijna -tegen de gang van het spel in- op voorsprong bracht, maar Boyen bracht redding. Na een mooie combinatie tussen Heymans en Haagdoren aan de rand van het strafschopgebied schoot Kalulika de bal kruiselings tegen de netten, 1-0 voor de Limburgers. Enkele momenten later was het opnieuw Haagdoren die ditmaal Pereira bediende, de topschutter van United knalde uit een scherpere hoek dan twee minuten geleden de bal voorbij Van der Jeugt. Pereira stond wel wel in buitenspelpositie maar de 2-0 stond toch op het bord. De wedstrijd leek beslist maar nog geen vijf minuten later kon Snoeckx de 2-1 aantekenen, nadat Boyen een voorzet van Imschoot niet voldoende kon wegwerken.

De Noord-Limburgers leken niet aangeslagen en Ode Thompson besloot even later voorlangs. United kroop weliswaar achteruit en liet Lierse komen maar de Pallieters waren niet bij machte om echte kansen te ontwikkelen. Het was nog de ingevallen Haznadar die met een gevaarlijk schot dreigde voor United. Even later kreeg diezelfde Haznadar geel voor een duik in het strafschopgebied. In de toegevoegde tijd kreeg Lierse dan toch een uitgelezen kans om nog een punt uit de brand te slepen maar het schot van Wils spatte uiteen op de paal. Hier kwam de ploeg van Peter Balette erg goed weg.

De drie punten bleven dus verdiend in Lommel, hierdoor blijft alles nog mogelijk in deze eindronde. Volgende week trekt KVSK United naar het Lisp, dat zal uiteraard weer een heel andere wedstrijd worden.

Doelpunten: 66' Kalulika, '68 Pereira en '72 Snoeckx
Toeschouwers: 6.000