lomLommel SK
lieLierse SK
Datum: 28/05/2006 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Eindronde: speeldag 3
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Laatste kans voor KVSK United
Niels Hendriks
| 0 reacties
Laatste kans voor KVSK United
Foto: © SC

Zondag staat de derde speeldag van de eindronde op het menu. Aan de Gestelsedijk in Lommel ontvangt KVSK United eersteklasser SK Lierse. Voor de thuisploeg is dit de match van de laatste kans.

 

SK Lierse begint aan de partij als leider met zes punten uit twee wedstrijden. De eerste wedstrijd wonnen de Pallieters met 2-0 van VW Hamme. In Geel ging Lierse na een felbevochten wedstrijd opnieuw met de drie punten lopen, het werd 2-3. KVSK United startte heel wat minder succesvol aan de eindronde. Op de openingsspeeldag speelde het 2-2 gelijk tegen Geel. Donderdag gingen de Noord-Limburgers in de slotminuten onderuit op Hamme na een betwistbare strafschop.

 

De mannen van Peter Balette kunnen zich dus geen misstap meer veroorloven. Een thuiszege tegen Lierse is een absolute must als het nog een rol van betekenis wil spelen in de eindronde. De thuisploeg moet dus volluit ten aanval trekken en hiervan zou Lierse wel eens kunnen profiteren. Dankzij de vergaarde zes op zes hebben de Lierenaars een ideale uitgangspositie en kunnen naar hartelust counteren, al zal het dit wel moeten doen zonder Mrdja. Een nederlaag van Lierse zou de eindronde wel weer helemaal open kunnen gooien, Lierse blijft wel alleszins aan de leiding na drie speeldagen.

 

De laatste keer dat Lierse in Lommel speelde in 2002 won het met 1-2 via doelpunten van Huysegems en Schaessens, voor toenmalig Lommel SK scoorde Valenta. In de laatste negen wedstrijden aan de Gestelsedijk verloor Lierse amper één maal.

 

Bij Lierse zijn Wouter Goris (buikspieren), Jerome Van Der Zijl (enkel), Nicolas Timmermans (voet) en Adolph Tohoua (adductoren) geblesseerd. Sacha Iakovenko is weg met zijn nationale ploeg en ook Dragan Mrdja is niet beschikbaar, hij gaat immers trouwen in Servië. Bij Lierse liep de voorverkoop alweer schitterend. Alle tickets in voorverkoop gingen immers al de deur uit. Voor de wedstrijd zullen de supporters van Lierse aan het loket in Lommel nog wel aan een ticket kunnen geraken.

 

KVSK United kan nog steeds geen beroep doen op de geblesseerden Wouter Scheelen en Vincent Euvrard. Ook Christophe Delande (verrekking) en Pieter M'Bemba (heup) zijn twijfelachtig voor zondag. 

Kern KVSK United: Boyen, Oyen, Luyten, Machiels, Geerinckx, Delande(?), M'Bemba(?), Heymans, Haagdoren, Kalulika, Pereira, Lauwerys, Hensen, Thompson en Öcal. 

Kern SK Lierse: Van der Jeugt, Andic, Nnaji, Vandenbroeck, De Corte, Dreesen, Snoeckx, Wils, Imschoot, Mujanovic, Raeymaeckers, Tanghe, Nunes, Elberkani en Zardetti.

Meer nieuws

2e klasse