Speeldag: Eindronde: speeldag 4
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse zet grote stap richting behoud
Ronny anthonis

Lierse nam vandaag revanche voor de nederlaag zondag in en tegen KVSK United. Het werd uiteindelijk ook 2-1, een kopie van de uitslag uit de heenmatch. Dragan Mrdja was opnieuw de held van Lierse, hij maakte de beslissende goal. Zo blijft Lierse stevig leider met nu drie punten voorsprong op Hamme en vijf op KVSK United en Geel.

De wedstrijd begon heel afwachtend. United, dat met dezelfde elf speelde als zondag, kwam er in de beginfase het beste uit. Toch was de eerste grote kans na tien minuten voor de thuisploeg, United-doelman Boyen was echter sneller op de bal dan de inlopende Mrdja. Daarna nam United het roer over en verdrong het Lierse naar de achtergrond. Een doelpunt kon niet uitblijven en kwam er dus ook. Niemand anders dan Marcos Pereira tekende voor de openingstreffer nadat hij via de paal de bal over de lijn kreeg. Luttele minuten later stond het al 1-1, na een klutsbal trapte Karel Snoeckx de bal vanop afstand over doelman Boyen.

Na de rust was Lierse licht de betere ploeg omdat het kon speculeren op de counter. Dat bracht echter weinig of niets op tot er plots een doelpunt uit de lucht kwam vallen. Na een foutje in de verdediging van United kon kwelduivel Dragan Mrdja de bal over de lijn werken. Een doelpunt dat Lierse in eerste klasse moet houden. In de slotfase kreeg Thomson nog rood na een uiting van zijn frustratie op Marco Andic, die zelf ook nog geel kreeg in die fase. [AN]