Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Lorzestadion
Zwarte parels laten KBHZ juichen
bernie de vuyst

De donkere lucht boven Beringen Heusden-Zolder klaart lichtjes op. De Limburgers gingen gisteren immers met 0-2 winnen bij topploeg Dessel. De Afrikaantjes van KBHZ, Sishuba en Kalulika, beslisten de wedstrijd.

De openingsfase was vooral een tactisch schaakspel. Buiten een buffelstoot van Peeters, die Heilmann knap pareerde, viel er weinig te beleven.
In de 38ste minuut was de kwikzilveren Sishuba iedereen van de thuisploeg te snel af en schoot de 0-1 tegen de touwen. Sishuba duwde dan even het gaspedaal in. Bijna scoorde de Zuid-Afrikaan een tweede maal. Vlak voor rust gaf hij wel een assist aan zijn Afrikaanse compagnon Kalulika. De Congolees twijfelde niet en knalde staalhard binnen (0-2).

Dessel betrad het veld in de tweede helft met aanvallende intenties. Verder dan een verraderlijke voorzet van Persa kwam de Kempische ploeg echter niet. Het waren de bezoekers die voor het meeste dreiging zorgden op de counter. Sishuba besloot nipt naast en Pelic schoot onbegrijpelijk in de armen van de reeds uitgegleden Heilmann. Diezelfde Heilmann kwam in de slotfase goed uit en was zo sneller op de bal dan de ingevallen Brouwers.

KBHZ schuift door deze overwinning wat op in het klassement. Dessel, dat weinig overtuigend acteerde, doet dan weer een slechte zaak.

Ploegopstellingen:

Dessel: Heilmann, Saluhu, Vandenwijngaert, Heylen, Vosters, Imagbudu, Persa, Conderaerts, Pellegriti (72' Beyens), Alafu en Thijs (61'Christina )

KBHZ: Lenaerts, Tibari, Peeters, Oyen, Eberlé, Lopez-Ruiz, Vandeurzen, Kalulika, Benzouien (76' Brouwers), Pelic (68' Bekmeczi) en Sishuba (84' Camara)