Interessante veertiende speeldag in tweede

Niels Hendriks
| 0 reacties
Interessante veertiende speeldag in tweede
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voorbeschouwing tweede klasse - Speeldag n°14

Na de afgelastingen van vorige week staat dit weekend de veertiende speeldag op het menu in tweede klasse. Ook deze speeldag staan er weer verschillende interessante partijen geprogrammeerd. De meest in het oog springende matchen zijn Antwerp - KVSK United, Kortrijk - Waasland en KV Mechelen - OH Leuven.

Leider KVSK United trekt naar de Bosuil waar het Antwerp partij zal geven. KVSK United is nog steeds bezig aan de indrukwekkende reeks van 42 competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag. Vorige speeldag gingen de mannen van Peter Balette met 1-3 winnen bij Tubize. Antwerp won zijn laatste twee matchen tegen KV Mechelen en OHL waardoor het opgeklommen is naar een gedeelde negende plaats. Voor United-spelers Marcos Pereira en Govert Boyen wordt het in ieder geval een speciale verplaatsing. Zij speelden immers een paar jaar geleden nog voor de Great Old
 
Co-leider KV Kortrijk ontvangt RS Waasland in eigen huis. Door de afgelasting van de wedstrijd tegen OH Leuven, schuiven de schorsingen bij Kortrijk op naar deze wedstrijd. Daniel Calvo en Aloys Nong zullen dus de wedstrijd niet meespelen. Voor die partij tegen Leuven waren Landu Tubi, Chen en Makhloufi ligt geblesseerd. Ondertussen zijn ze terug fit om de leidersplaats te verdedigen. Waarschijnlijk zal Tim Aelbrecht dus opnieuw geen titularis zijn. KV Kortrijk kan alleen leider worden als KVSK United de match tegen Antwerp niet wint. Maar het zal zeker niet makkelijk worden voor de West-Vlamingen, want Waasland staat op een gedeelde vijfde plaats. Het vertrouwen bij KV Kortrijk is wel groot na de overwinningen tegen KV Mechelen en KBHZ.
 
Bergen heeft op papier een makkelijke verplaatsing naar SK Ronse voor de boeg. Ronse heeft al vier matchen niet meer gewonnen en is afgezakt naar een zestiende plaats. Bergen heeft al zes wedstrijden niet meer verloren en staat derde op één punt van de twee leiders. Dessel Sport ontvangt op zaterdagavond KBHZ. Dessel kon in zijn laatste vier wedstrijden amper één keer winnen waardoor een overwinning tegen KBHZ noodzakelijk is op in de top van het klassement te blijven. KBHZ heeft de drie punten ook nodig, zij het dan om van hun degradatieplaats af te geraken.
 
KV Mechelen krijgt met het bezoek van OH Leuven een moeilijke wedstrijd voorgeschoteld. Malinwa staat momenteel op een dertiende plaats en kan de drie punten dus absoluut gebruiken om niet nog verder af te zakken. OHL staat op een erg mooie vijfde plaats. Maar ondanks deze vijfde stek hebben de Vlaams-Brabanders nog maar één maal weten te winnen op verplaatsing. Slagen ze erin om Achter de Kazerne nog eens de drie punten mee naar Leuven te nemen?
 
Dankzij een zes op zes maakte SK Deinze de afgelopen weken een sprong naar de negende plaats. Op deze speeldag komt hekkensluiter Verbroedering Geel op bezoek. Kan Geel de extrasportieve problemen van zich weg spelen? Ook Union SG klom net zoals Deinze weg uit de onderste regionen. Maar een thuisnederlaag tegen Tubize kan best vermeden worden.
 
Met de partij tussen KV Oostende en Eupen hebben we een partij tussen twee ploegen uit de bovenste helft van het klassement. KVO staat op een gedeelde vijfde plaats, Eupen is achtste. Ten slotte ontmoeten VW Hamme en Virton elkaar in een duel dat zich afspeelt in de onderste helft van het klassement.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties