Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Pereira schenkt KVSK Utd punt tegen Eupen
Niels Hendriks

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen ontving KVSK United de ploeg van Michael Goossens, Eupen. Het werd 2-2 aan de Gestelsedijk.

Voor de eerste thuiswedstrijd van KVSK United in tweede klasse tegen Eupen kwamen er een paar duizend toeschouwers afgezakt naar Lommel. Beide clubs wonnen vorige week hun partij en begonnen dus goed aan het seizoen. United, dat het moest het stellen zonder Delande, Haznadar, Luyten en Thompson, begon zenuwachtig aan de partij. De eerste noemenswaardige kans was er dan ook één voor Eupen op het kwartier, Keller kopte op United-doelman Govert Boyen. Even later nam de thuisploeg de bovenhand en kreeg het ook enkele mogelijkheden via Heymans en Haagdoren. Na een halfuur spelen klom United dan op voorsprong, Marcos Pereira werkte goed af na een mooie doorsteekpass van Heymans. De Noord-Limburgers konden deze voorsprong echter niet lang vasthouden, Geraerts bracht Eupen amper enkele minuten later al terug op gelijke hoogte. De bezoekers kwamen nog enkele keren dicht bij de 1-2 maar het was Pereira die net voor rust nog bijna voor de 2-1 zorgde. De Braziliaan stuitte echter op doelman Wins.

Na de rust kreeg United het moeilijk en Eupen werd de betere van KVSK United. Op het uur kreeg Eupen een strafschop na een foute ingreep van Boyen, diezelfde Boyen behoedde zijn ploeg echter wel voor een achterstand en stopte de penalty van Marichal. Amper enkele minuten later was het dan toch raak voor Eupen. Na balverlies van M'Bemba scoorde Gillet de verdiende 1-2. United leek niet in staat om nog te kunnen reageren maar met de steun van het publiek knokten ze zich terug in de wedstrijd. En iets meer dan tien minuten voor het einde schilderde Haagdoren de bal dan mooi op het hoofd van Pereira, die met zijn vierde doelpunt in twee speeldagen voor de 2-2 zorgde. United slaagde er plots wel in om nog enkele kansen te creëren maar het bleef bij 2-2. Jo Geerinckx werd in de laatste minuut van de wedstrijd nog uitgesloten met twee maal geel nadat hij volgens de scheidsrechter te vroeg uit de muur kwam gelopen bij een vrije trap.

Na een leuke en spannende wedstrijd hebben beide ploegen nu een 4 op 6. KVSK United ontvangt volgende week aan de Gestelsedijk KBHZ in de enige Limburgse derby. Dit KBHZ speelde op deze tweede speeldag gelijk tegen Waasland en moet dringend op zoek naar een overwinning.