Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Mijn-Stadion
KBHZ speelt financiële zorgen van zich af
bernie de vuyst

Een mooie pot voetbal was het gisterenavond niet in het Mijnstadion. Toch voetbalden de spelers van Beringen Heusden-Zolder met heel wat inzet ondanks de financiële problemen van de club. Virton speelde inspiratieloos en kon amper kansen afdwingen.

De wedstrijd begon met een zeer uitgebreide studieronde. Op de eerste kans, eentje voor de thuisploeg, was het goed 20 minuten wachten. Tibari draafde knap de rechterflank af en vervolgens schoot debutant Kalkan nipt voorlangs. Ook de bezoekers kregen in de eerste helft een grote kans. Carvalho haalde in de 35ste minuut uit waarop Lenaerts een goede redding uit zijn mouw toverde.

Vijf minuten na rust ging Blaise al te opzichtig binnen de zestien aan het truitje van Benzouien trekken: penalty! Pelic bleef koel en schoot KBHZ vanaf elfmeter op voorsprong (1-0). Virton was te onmondig om in het offensief te gaan. Pas in de slotfase werd het nog spannend. Kalulika raakte via doelman Werner de lat en een doelpunt van Olondo werd geannuleerd wegens buitenspel.

Ploegopstellingen:
KBHZ: Lenaerts, Tibari, Peeters, Oyen, Eberlé, Lopez-Ruiz, Kalkan, Bekmeczi, Benzouien (88' Ghislain), Pelic (78' Olondo) en Criel (68' Kalulika)

Virton: Werner, Godart, Blaise, Culianez, Gustin, G'Barsin, Bockhorni, Bendaha, Raguet, Carvalho (55' Clerc, 68' Chafni), Tehoué