Datum: 18/02/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen wint met ruime cijfers
Truyens Himke
| 0 reacties
KV Mechelen wint met ruime cijfers
Foto: © SC

Zowel KV Mechelen als het bezoekende Deinze moesten winnen. De belangrijkheid van de match was geweten door zowel spelers als supporters. Na een mooie eerste helft en een zwakke tweede won Mechelen uiteindelijk met 4-2 cijfers.
 
Voor de verliezer van deze partij zou het grijs worden voor de ogen. Een zespuntenwedstrijd in volle degradatiestrijd moet gewonnen worden. Of met de woorden van Bart Van Zundert “één van de twaalf finales die we moeten winnen.”
Om deze wedstrijd positief af te sluiten voerde Malinwa-trainer Kanacki enkele drastische wijzigingen door. Zo moesten Van Briel, Thijs en Goots tevreden zijn met een plaats op de bank. In hun plaats mochten Crabeels, Asare en Serbest opdraven.
 
Het belang van de wedstrijd werd meteen duidelijk, beide ploegen namen een razendsnelle start en zochten naar de openingstreffer. Nadat beide teams één kans niet voorbij de doelwachter kregen, waren het de Oost-Vlamingen die na vier minuten mochten juichen. Alexis Kubilskis kon vrij binnenschieten nadat Vincent Van Trier zich verkeek op een hoekschop.
De 6000 thuissupporters vreesden voor ergste, maar Malinwa liet zich niet van zijn melk brengen. Integendeel, de geelrode Maneblussers vochten terug en maakten vrijwel meteen gelijk via Steven Ribus. Ribus moest zich in eerste instantie tevreden stellen met een schot op de paal en de rebound van De Pauw geraakte ook niet voorbij Feys. Maar derde keer goede keer en Ribus terug achter de bal, 1-1.
Vanaf dit moment voelde KVM dat er meer in zat en dan vooral ex-Deinze speler Pieter Crabeels. De Mechelaar die vorig seizoen nog in Oost-Vlaanderen het mooie weer maakte, toonde waarom hij de Mechelse rangen mocht vervoegen. Zijn voorzet belandde perfect op het hoofd van Nana Asare, die net naast besloot.
Het volgende kwartier was minder van niveau totdat Crabeels mooi door de buitenspelval glipte en de 2-1 op het scorebord zette. Deinze probeerde te reageren maar slaagde er niet in om de Mechelse verdediging op het verkeerde been te zetten.
Het was zelfs KVM dat verder kon uitlopen via alweer Pieter Crabeels. Na een prachtige voorzet werkte hij al even mooi af.
De veer helemaal gebroken mocht Masina de 4-1 noch voor de rust binnen leggen. De Swazi wandelde door de Deinze verdediging en werkte af.
 
Tijdens de koffie werd beslist Ribus uit voorzorg aan de kant te houden. Patrick Goots kwam hem vervangen, maar dit leverde geen resultaat. De pit was volledig uit de wedstrijd en van de mooie eerste helft was geen sprake meer. Zowel de bezoekers als de thuisploeg speelde op een onaanvaardbaar niveau. De Mechelse verdediging wankelde en mocht van geluk spreken dat gans Deinze het zelfde deed. Toch slaagden de Oost-Vlamingen erin om de score te milderen tot 4-2 via een vrijschop die recht door het muurtje ging en zo Van Trier voor de tweede keer van de avond verraste.
Beide teams kregen nog meerdere kansen om de netten te laten trillen, maar niemand slaagde daar nog in.
 
Volgend weekend wacht voor beide teams alweer een belangrijke wedstrijd. Deinze neemt het op eigen veld op tegen OH Leuven en Mechelen reist af naar het verre Ronse.
 
KV Mechelen: Van Trier Vincent, Verlinden Jan, Van Zundert Bart, Van Hoevelen Kenny, Dhont Bert, De Pauw Steven (89’ Van Briel Ben), Crabeels Pieter (59’ Crabeels Pieter), Ribus Steven (46’ Goots Patrick), Serbest Semih Osman, Masina Dennis en Asare Nana

SK Deinze
: Feys Yves , Delaere Kurt (53’ Grozdanic Alan), Ivens Jonas, Thoma Frederik, Van Brabander Kim (77’ Orlans Olivier), Van Dender Stefan, Van der Heyden Koen, Trajcev Jovica, Mladenovic Nenad, Van Malderen Diego (53’ Lambin Louis-Charles) en Kubilskis Alexis

Doelpunten: Kubilskis Alexis 0-1, Ribus Steven 1-1, Pieter Crabeels 2-1 en 3-1, Masina Dennis 4-1 en Trajcev Jovica 4-2
 
Gele kaarten: Van Malderen Diego, Trajcev Jovica, Ribus Steven, Thoma Frederik, Van Zundert Bart, Orlans Olivier en Ivens Jonas
 
Rode kaarten: Geen

Scheidsrechter: Rik Cooleman
Lijnrechters: Jimmy Verhe & Toon Bieseman [AN]

Vooraf