kvmKV Mechelen
desDessel Sport
Datum: 18/03/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen uit slop na povere winst
Truyens Himke
| 0 reacties
KV Mechelen uit slop na povere winst
Foto: © SC

KV Mechelen – KFC Dessel Sport eindigde op 2-1 en dit is ongeveer het enige noemenswaardige over een draak van een wedstrijd. Geen van beide ploegen had de intentie om te winnen en dit was duidelijk te merken.
 
In een wedstrijd die maar niet op gang wou komen was het KV Mechelen dat als eerste de netten aan het trillen bracht. Goalie Heilmann speelde een goede terugspeelbal onbegrijpelijk in de voeten van Dennis Masina. De Swazi van Mechelen twijfelde geen seconde en maakte gebruik om op voorsprong te komen. 1-0 na een zware fout van de Desselse doelwachter.
Mechelen, dat een doelpunt cadeau kreeg, ging ervan uit dat ze er nog wel enkelen aangeboden zouden krijgen. Maar Dessel herpakte zich via Persa, zijn schot werd echter tegengehouden door een attente Van Trier. Iets later mocht Delanghe ongehinderd richting Mechels doel stormen om de gelijkmaker te scoren.
Na 45 minuten waren alle 6000 aanwezige supporters gelukkig dat ze even om drank konden gaan.
 
De rust bracht al bij al verbetering in het spel, al was het maar van korte duur. De eerste 15 minuten van de tweede periode werd de beste van de avond. KV Mechelen kwam met veel meer vuur uit de kleedkamers en drukte Dessel tot tegen het eigen doel. De Kempenaars loerden dan weer op de counter en dat gaf mooie taferelen. Zowel Heilmann als Van Trier hadden de handen vol om de netten niet nog eens te laten trillen.
Maar al snel werd het spel terug lomer en viel er niet veel meer te beleven. Tot in de 80e minuut Mechelen nog eens kon dreigen via Tom Peeters. Peeters stootte echter op een zeer attente Heimann. Het foutje dat de goalie in de eerste periode had gemaakt was al lang vergeten. De bal belandde echter in de voeten van Goots en deze hoefde enkel binnen te werken. Desondanks het killersinstinct van Goots weg is kon hij zulke kans niet laten liggen. 2-1 voor Mechelen en Dessel gebroken. Mechelen haalde nog enkele mooie combinaties en doelpogingen boven maar slaagde er niet in om verder uit te lopen.

KV Mechelen wint na enkele weken nog eens een duel en springt zo ten koste van Dessel naar de twaalfde plaats. Volgende week spelen de Maneblussers de topper van tweede klasse tegen Antwerp. Geen topper aangezien dat beide teams het zo goed doen, maar omwille van de kleurrijke geschiedenis van beide clubs. [AN]

Vooraf