Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Joseph Marien stadion
Union maatje te klein voor promovendus
Niels Hendriks

Na vier wedstrijden blijft KVSK United meedraaien in de top van tweede klasse. De Noord-Limburgers pakten de drie punten mee uit het Brusselse nadat er met 1-3 gewonnen werd van Union SG.

In eerste helft domineerde KVSK United het merendeel van de gebeurtenissen. Het was dan ook Mirek Waligora die het openingsdoelpunt scoorde op het kwartier nadat Philip Haagdoren profiteerde van slecht uitverdedigen van Union SG en zo Mirek knap bediende. Eerder had de KVSK-aanvoerder al twee goede mogelijkheden gehad maar was hij niet zo succesvol bij het besluiten. Voor de rust had KVSK United nog enkele goede mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, Marcos Pereira alleen voor de keeper besluit op diens voeten en tweemaal Davy Heymans die eerst de Union-keeper op zijn weg vond bij een voorzet-schot en daarna links naast schoot na samenspel tussen Frank Machiels en Wouter Scheelen.

In het eerste kwartier van de tweede helft bleef KVSK United op zoek gaan naar de geruststellende 0-2, die kwam er ook in de 50ste minuut wanneer de door Philip Haagdoren vrijgespeelde Davy Heymans met een subtiel lobje over de thuisdoelman succesvol afrond. Daarna wil KVSK United de wedstrijd rustig controleren, maar na een foutieve tackle van Jayson Trommel kan Union SG vijf minuten later de achterstand door een strafschop van Charlot verminderen tot 1-2. Een echte wedstrijd krijgen we daarna toch niet, want in de 66ste minuut komt de 1-3 op het bord nadat Marcos Pereira na een gemeten voorzet van Wouter Scheelen en met de onvrijwillige medewerking van een Union-verdediger de bal tegen de netten tikt. In de laatste 20 minuten is de thuisploeg nog gevaarlijk met enkele afstandschoten en mist KVSK United enkele kansen om de score te vergroten, zo is Davy Heymans nog dicht bij de 1-4 met een boogbal en mist Christophe Delande een kans alleen voor de keeper. Regisseur Philip Haagdoren werd nog een applausvervanging gegund.