4de speeldag op het programma in tweede

Dirk Pieters
| 0 reacties
4de speeldag op het programma in tweede
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit jaar is de tweede klasse aantrekkelijker om te volgen dan andere jaren. Er is een grote groep die kan strijden om de titel en kans maakt op een ticket voor de eindronde. De vorige jaren sprongen er steeds enkele ploegen uit van in het begin van het seizoen. Dit jaar hebben we minstens 9 kandidaten voor een plaats in de eindronde. Dit is leuk voor de voetballiefhebber want die krijgt wekelijks enkele interessante wedstrijden voorgeschoteld. En ja... ook dit weekend is het niet anders.
 
Bovenaan het klassement kan er al een kleine kloof geslagen worden tussen Bergen en Leuven die het dit weekend tegen elkaar opnemen. Bergen staat met Ă©Ă©n puntje boven Leuven, dat vorige week nog thuis verloor tegen Virton met 0-1. Bergen speelde tot nu toe vrij sterk en rekent erop dat het dit weekend opnieuw de drie punten zal thuishouden. De vorige thuiswedstrijd won Bergen met 6-1, hopelijk krijgt OH Leuven niet dezelfde bolwassing.
 
Ook het duel tussen Oostende en Kortrijk is er Ă©Ă©n tussen twee ploegen die strijden voor een eindrondeticket. Kortrijk staat met een zes op negen mooi in de subtop. Oostende daarentegen kan best geen steek laten vallen dit weekend. Oostende won zijn eerste competitiewedstrijd, maar verloor daarna twee opeenvolgende matchen en moet om bij de subtop aansluiting te blijven houden absoluut de drie punten pakken.
 

Antwerp, ondanks het feit dat de club een moeilijke kalenderstart kende, is met een vijf op negen zeer tevreden. Antwerp moest achtereenvolgens tegen Bergen, Geel en Oostende en had het daarmee niet onder de markt.
Dit weekend speelt Antwerp op het veld van Deinze, dat vorig weekend nog won met 4-2 van Dessel Sport. Antwerp verloor vorig jaar niet van Deinze en hoopt zaterdag deze lijn te kunnen doortrekken. Bij Deinze ziet Antwerp ex-speler Grozdanic terug.  
 
Ook met Geel - Mechelen staat er een geladen duel op het programma. Beide ploegen - gekend voor hun sterke achterban - begonnen ondanks die steun, zwak aan de competitie. Zowel Geel als Mechelen behaalden maar Ă©Ă©n schamel puntje uit drie wedstrijden. Kan Geel de thuissupporters nog eens verwennen en is bij KV Mechelen het “probleem Goots” van de baan ? Zaterdagavond rond 21.45u weten we meer.
 

Heusden – Zolder mag het thuis opnemen tegen Eupen. Heusden – Zolder kon dit seizoen nog maar tweemaal gelijkspelen en blijft ergens onderaan het klassement hangen. Heusden – Zolder zal de wedstrijd tegen Eupen winnend moeten afsluiten om de kloof met de subtop niet te groot te laten worden.
Bij Eupen zijn ze zeer tevreden met de competitiestart; tegen alle verwachtingen in staat de club op een gedeelde eerste plaats naast Bergen. De ploeg komt dus zonder druk aan de aftrap tegen Heusden – Zolder.
 
Bij de andere twee zaterdagavondwedstrijden zouden KVSK United en Waasland normaal hun wedstrijd moeten winnen. KVSK United moet op bezoek bij Union SG, dat onderaan het klassement staat met Ă©Ă©n puntje. United staat met een vijf op negen mooi bij de subtop, maar kan zich tegen Union SG geen misstap veroorloven.
 
Bij Waasland mogen ze zich opmaken voor de verre verplaatsing naar Virton. De spelers van Virton zijn sterk aan de competite begonnen. Het won al tweemaal met het kleinste verschil van KV Mechelen en OH Leuven. Waasland kan dus maar beter oppassen en de wedstrijd tegen Virton niet onderschatten.
 
Op zondag volgen er dan nog twee wedstrijden in de tweede klasse.
 
Ronse – Dessel zijn beiden klaar om zich te herpakken na de nederlaag van vorig weekend. Dessel verloor thuis van Deinze met 2-4. Ook Ronse verloor op het veld van Tubeke. Benieuwd welke ploeg zich het best kan herpakken.
 
De laatste wedstrijd van zondag is het duel tussen Hamme en Tubeke. Zowel Hamme als Tubeke hebben dit seizoen reeds drie punten verzameld. Voor Tubeke, dat een wedstrijd minder speelde, is dit een goede start. Voor Hamme is de opdracht duidelijk: thuis moet gewonnen worden van de ploeg van Enzo Scifo.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties