Stadion: Stade Charles Tondreau
KVSK United stunt bijna in Bergen
Niels Hendriks

Op zaterdagavond stond de topper tussen leider Bergen en KVSK United op het menu. Beide clubs waren na vier speeldagen samen met Eupen de enige ploegen die nog ongeslagen bleven.

Deze wedstrijd in tweede klasse stond onder leiding van de Belgische nummer één, Paul Allaerts. In de eerste helft was er veel middenveldspel te zien in het Stade Charles Tondreau. Bergen kon enkele keren gevaarlijk dreigen met afstandsschoten en ook de bezoekers waren gevaarlijk via Haagdoren. In deze eerste helft had Bergen licht overwicht maar echt uitgespeelde kansen kregen de Henegouwers niet. Dit resulteerde dan ook in een logische 0-0 ruststand.

De tweede helft was nog maar net opgang gefloten of Bergen kwam al op voorsprong via een kopbal van Rabesandratana. KVSK United was echter niet aangeslagen en amper enkele minuten later bracht Philip Haagdoren de bordjes weer in evenwicht na een mooie individuele actie. De bezoekers voelden dat er meer in zat en gingen op zoek naar de 1-2. In de 75ste minuut was het raak voor United, Marcos Pereira zorgde met zijn zesde doelpunt van het seizoen voor de 1-2 voorsprong. Bergen maakte direct gelijk maar het doelpunt van Touré werd afgekeurd. De Noord-Limburgers leken op weg naar een stunt tegen de leider maar in de laatste minuut viel alsnog de gelijkmaker. Ivan Milas kon de bal tegen de netten trappen na geharrewar voor het doel.

Bergen ontsnapt zo in extremis nog aan een eerste nederlaag. Voor KVSK United is dit gelijkspel absoluut een goed resultaat maar als je enkele minuten voor het einde nog 1-2 voor staat is deze puntendeling pijnlijk. De ploeg van Peter Balette bleef trouwens voor de 35ste keer op rij ongeslagen in de competitie.

Opstelling Bergen: Berthelin, Dudic, Milas, Nibombe, Gomez (81' Ucar), Cordaro, Toure, Szczot (46' Ingrao), Rabesandratana, Calce, Mulisa (57' Thys).
Opstelling KVSK United: Boyen, Geerinckx, Machiels, Euvrard, Trommel, Delande, Heymans, Haagdoren, Scheelen, Pereira (85' Thompson), Waligora.
Doelpunten: 47' Rabesandratana 1-0, 51' Haagdoren 1-1, 71' Pereira 1-2, 90' Milas 2-2.
Gele kaarten: Nibombe, Dudic, Thys, Trommel, Machiels.