Kan Bergen zijn leidersplaats behouden?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Kan Bergen zijn leidersplaats behouden?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend kunnen we uitkijken naar de vijfde speeldag in de tweede klasse. Momenteel laten de kandidaten voor de eindronde het een beetje afweten. Enkel Bergen, dat als grote titelfavoriet naar voor werd geschoven, doet het uitstekend. Misschien kunnen de andere favorieten zich dit weekend eens laten opmerken.
 
Zaterdagavond mag Heusden-Zolder de verre verplaatsing maken naar Virton, dat het momenteel zeer goed doet. Virton verloor dit seizoen nog maar één keer en doet het, tegen alle verwachtingen in, zeer goed. Voor Heusden-Zolder is de start minder geslaagd te noemen. De ploeg van Fuat Capa staat onderaan het klassement met drie punten uit vier matchen. Hoog tijd dus om punten te pakken, of kan Virton zijn goede vorm aanhouden?
 
Kortrijk, dat op papier een makkelijke verplaatsing krijgt, kan maar beter oppassen. Ronse staat momenteel op een vijfde plaats en is dringend op zoek naar punten om van de onderste regionen weg te komen. Als Kortrijk toch de drie punten kan meenemen uit Ronse blijft het mooi vooraan in het klassement staan. De vraag is natuurlijk of de recente “problemen” met Manu Ferrera niet voor onrust gaan zorgen binnen de groep. Bij Kortrijk rekenen ze alvast op hun topschutter Ivica Jarakovic.
 
Zaterdag om 20u00 mag Bergen zijn eerste plaats verdedigen tegen KVSK United. Bergen, dat dit seizoen alleen nog maar punten liet liggen op de Bosuil, zal het niet gemakkelijk hebben tegen het United van topschutter Marcos Pereira. Ook bij de Henegouwers lopen er enkele spelers die de weg naar doel goed vinden. Zowel Njock als Stephane Calce scoorden al drie doelpunten. Als we op de topschuttersstand mogen afgaan, staan ons veel doelpunten te wachten in de wedstrijd tussen Bergen en KVSK United.
 
Mechelen, dat vorige week voor het eerste won, moet op bezoek bij Deinze. Voor de Oost-Vlamingen is het de tweede thuiswedstrijd op rij. Bij Deinze maken ze zich alvast weer klaar voor een grote volksverhuis. Eerst het bezoek van Antwerp en nu KV Mechelen, twee ploegen met veel supporters. Beide ploegen wonnen vorige week en hopen deze winnende reeks verder te zetten. Bij Mechelen lijkt het “probleem Goots” opgelost nadat hij tegen Geel beide doelpunten op zijn naam schreef. Kan ‘Patje boem boem’ opnieuw aan het kanon staan?
 
Oostende krijgt het bezoek van OH Leuven. De bezoekers begonnen zeer sterk aan de competitie, maar konden de laatste twee wedstrijden niet winnen en staan zo op een zevende plaats met zes op twaalf. Oostende hoopt alvast de drie punten te kunnen thuishouden, want met een vier op twaalf ziet het er niet al de best uit voor de kustploeg. KVO kon vorig weekend Kortrijk nog in bedwang houden en hoopt de goede vorm te kunnen doorzetten tegen Leuven.
 
Dessel trekt ondertussen naar Tubeke. Voor Dessel kon de competitie niet beter beginnen, met een negen op twaalf staan de bezoekers op een mooie gedeelde tweede plaats. Vorige week werd nog makkelijk gewonnen van Ronse met 0-2. Tubeke kan spreken van een redelijke start. De club hoopt een rustig seizoen te draaien en haalde uit vier wedstrijden al zes punten. Vooral Nabir Sbaa weet de goal goed staan en scoorde dit seizoen al drie doelpunten. Kan hij dit weekend de bal opnieuw tegen de netten knallen of is het Dessel dat zijn opmars verderzet?
 
De laatste zaterdagavondwedstrijd tussen Geel en Waasland is zeker niet de minst belangrijke. Beide ploegen werden voor het seizoen uitgeroepen tot serieuze eindronde-kandidaten, maar beide ploegen stellen tot dusver teleur. RS Waasland staat momenteel op een twaalfde plaats, maar Geel doet zowaar nog slechter met een zeventiende plaats. Tijd dus om punten te pakken. Geel verloor vorige week thuis van Mechelen en hoopt deze week wel de punten thuis te houden. Waasland was vorige week kansloos op het veld van Virton (2-0).
 
Op zondag zijn er nog twee wedstrijden in tweede klasse. Hamme krijgt het bezoek van Antwerp en Eupen moet de verplaatsing naar Union maken.
 
Zondagnamiddag staat Union SG - Eupen op het programma. De thuisploeg staat op de allerlaatste plaats in het klassement met amper één schamel puntje. Voor velen lijkt Union een vogel voor de kat. Vorige week verloor het ook al thuis met 1-3 van KVSK United. Bij Eupen zien we heel wat gelukkigere gezichten. De ploeg staat momenteel op een mooie vijfde plaats in het klassement. Indien Eupen kan winnen, komt het dicht bij de top aansluiten, wat niet onbelangrijk is voor de eerste periodetitel.  


De laatste wedstrijd van het weekend is Hamme - Antwerp. De ploeg van Regi van Acker wil absoluut de drie punten om de kloof met de top niet te groot te laten worden. Antwerp kan dit weekend wel rekenen op zijn nieuwste aanwinst Goran Stankovski en op Chinees Dong, die terugkomt uit schorsing. Vorig seizoen konden de “Vikings” nog een puntje meepakken uit Hamme, maar dit jaar moet het beter. Voor de thuisploeg zijn de drie punten ook belangrijk, want na een drie op twaalf is de ploeg afgezakt naar de bodem van het klassement. Benieuwd wie met de punten aan de haal gaat.
 
 
 
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties