Speeldag: Speeldag 8
Stadion: De Leunen
Geel blijft laatste
bernie de vuyst

Geel verloor de degradatietopper van Beringen Heusden-Zolder met 1-2 en blijft zo de rode lantaarn. Dit verlies zou wel eens de kop van coach Peter Maes kunnen kosten. Fuat Capa en zijn jongens kunnen daarentegen weer opgelucht adem halen met hun eerste seizoenszege.

De thuisploeg nam meteen de koe bij de horens. Mellemans ging zijn kans van ver, zijn pegel spatte echter uiteen op de dwarsligger. Vervolgens trok KBHZ het laken iets meer naar zich toe. Oyen verscheen afgezonderd voor doel, maar besloot over. Na een dik kwartier was het wel raak toen Sishuba alleen mocht doorgaan op Olieslagers en de bal simpel binnenplaatste (0-1).

Geel liet zich niet doen. Na een actie van de kwikzilvere Farssi trapte Van Geele de gelijkmaker tegen de touwen (1-1). Beide ploegen kregen voor rust nog enkele kansjes. Zo trapte Kaliluka een vrijtrap een half metertje naast.

De tweede helft was duidelijk van mindere kwaliteit. Echt open kansen bleven uit. Olieslagers moest wel gepast in de voeten van de doorgebroken Sishuba duiken. Vijf minuten voor affluiten lokte de ingevallen Benzouien een strafschop uit. Pelic twijfelde niet en knalde de winning goal tegen de netten (1-2). De thuisploeg ging alles of niks spelen. KBHZ bleef overeind, al moest Doumen enkele malen in actie komen. [AN]

Ploegopstellingen:
Geel : Olieslagers, Vanhees, Peeters, Dello (78' Coomans), Van Geele, Mellemans, Hegelmeers (67' Steurs), Van de Weyer (82' Slechten), Caramazza, Glouftsis en Farssi

KBHZ : Doumen, Oyen (88' Camara), Peeters, Eberlé, Ghislain, Sishuba (90' Criel), Vandeurzen, Pelic, Bekmeczi, Tibari en Kalulika (77' Benzouien)

Doelpunten: 16' Sishuba 0-1, 29' Van Geele 1-1, 86' Pelic 1- 2