Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Diaz Arena
KVSK United niet voorbij kustploeg
Niels Hendriks

KVSK United is er niet in geslaagd om de drie punten mee te brengen uit Oostende. De partij eindigde op scoreloos gelijkspel waardoor United niet langer aan de leiding staat. Door de overwinning van Dessel en Bergen zakt de ploeg van Peter Balette naar een derde plaats. KV Oostende blijft in de middenmoot postvatten.

Bij KVSK United kwamen Geerinckx en Pereira aan de aftrap. Beide sterkhouders waren lange tijd twijfelachtig maar raakten alsnog op tijd fit voor de partij in Oostende. Het eerste kansje was er één voor Haagdoren maar hierna waren de beste kansen voor de thuisploeg. Vooral Oostende-spits Vleminckx was enkele keren dichtbij de 1-0. De bezoekers brachten er in deze eerste helft weinig van terecht en de United-verdediging had alle moeite om de kustploeg af te stoppen.

Aan de rust werd de geblesseerde Geerinckx vervangen door Hensen en even later in de tweede helft moest ook Waligora van United het veld geblesseerd vervangen. De aanvaller werd vervangen door Ode Thompson. KVSK United slaagde er nu wel in om gevaarlijk te zijn en kreeg kansen via Pereira en Thompson. Oostende bleef weliswaar gevaarlijk via de counter. Naar mate te partij vorderde begon Oostende in hun kansen te geloven en ging het op zoek naar de drie punten. Toch kon topschutter Pereira er nog bijna 0-1 van maken maar de Braziliaan besloot over het doel zodat de partij in het Albertpark eindigde zoals ze begon. Door de overwinningen van co-leider Dessel Sport en Bergen zakt KVSK United naar een derde stek. De Noord-Limburgers blijven echter ongeslagen. KVO komt voorlopig op een gedeelde negende plaats met Virton terecht.