Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Nog erg veel werk voor René Trost
Niels Hendriks

De debuterende coach van KVSK United, René Trost, heeft nog veel werk voor de boeg. De Noord-Limburgers verloren op eigen van Tubize met 1-2 en kwam hiermee nog goed weg.

De wedstrijd begon aan de Gestelsedijk met tien minuten vertraging door een lichtpanne. De eerste kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg via Waligora die zijn schot op de lijn gekeerd zag door Lusula. Voor de rest viel er niet veel te beleven in een zwak eerste halfuur. Na 37 minuten werd er bij United erg slecht uitverdedigd en Habibou kon hiervan profiteren. De spits trapte de bal mooi voorbij Boyen, 0-1 voor de Waalse bezoekers. United stelde hier weinig tegenover en het was nog Habibou die er bijna 0-2 van maakte vlak voor rust.

Trost bracht tijdens de rust spits Ode Thompson in de plaats van verdediger Clabots. Maar veel beterschap bracht dit niet voor KVSK, het was echter Tubize dat enkele malen dicht bij de 0-2 kwam. Eerst moesten goalie Boyen enkele keren ingrijpen en even later scoorde Habibou, weliswaar uit buitenspel. Maar dit was slechts uitstel van executie want op het uur maakte de bedrijvige Habibou er toch 0-2 van. Tubize bleef de gevaarlijkste ploeg maar slaagde er niet in om de wedstrijd definitief te beslissen. Vijf minuten voor tijd kon Davy Heymans er alsnog 1-2 van maken maar de overwinning heeft er nooit ingezeten voor een erg zwak United.

KVSK United acteerde vandaag nog steeds als een ploeg zonder vertrouwen en verloor terecht van Tubize. Als René Trost niet snel de beloofde versterking krijgt wacht deze ploeg nog een lang vervelend seizoen.