kvmKV Mechelen
1-0
2-0
2-1
43' Jonas Ivens (pen)
Bart Hermans

SK Deinze heeft zaterdagavond met 4-1 gewonnen van KV Mechelen. Voor Deinze scoorden Nfor,Massureel en Coulibaly. Voor KV Mechelen was dat Ivens.

In het openingskwartier hadden de bezoekers uit Mechelen wel het meeste balbezit maar op een eerste echte kans was het wachten tot even voorbij het kwartier. Masureel gaf een steekpass naar Hermans, die hard uithaalde maar gelukkig voor KV Mechelen kon Werner redden. De volgende kans van de thuisploeg was echter wel raak. Na slechte communicatie in de verdediging van KVM kan Nfor doorgaan en de bal achter Werner in doel leggen. Vlak voor het halfuur zette Deinze weer een knappe aanval op maar de bal werd in hoekschop gekopt. Uit die hoekschop kon Jan Masureel de 2-0 scoren. De bezoekers uit Mechelen probeerden wel tot bij doelman Dobbelaere te komen maar Deinze bleek gewoon sterker. KVM kon uiteindelijk toch terugkomen nadat het een strafschop kreeg wegens handspel van een Deinze-speler. Jonas Ivens, ex-Deinze, zette deze feilloos om. Er werd gerust bij een 2-1 stand.

Kort na de rust ging Coulibaly hard in op Van Hoevelen. Er volgt een opstootje en Coulibaly kreeg slechts geel. KVM-trainer Peter Maes kon andermaal zijn emoties niet onder controle houden en werd voor de tweede keer dit seizoen naar de tribune gestuurd. Mechelen speelde in die tweede helft veel vinniger dan in de eerste maar kon geen kansen creĆ«ren. Op het uur maakte de thuisploeg het helemaal af, Coulibaly werd vrijgespeeld en scoorde via de vingertoppen de 3-1. Deinze had er nog niet genoeg van en even later was het Nfor die mooi het straatje werd ingestuurd en de bal tussen de benen van een kansloze Werner in doel schoot. Even voor het einde werd het nog bijna 5-1 maar de omhaal van Nfor mislukte.

Met deze nederlaag ziet Mechelen Antwerp verder weglopen in het klassement en het tweede periodekampioenschap. Deinze bevestigt zijn thuisreputatie en haalde thuis nu al een 23 op 27. [AN]