Speeldag: Speeldag 24
Stadion: King Power at Den Dreef
Zwarte beest van OHL eindelijk getemd
Giel Vermeulen

Op Den Dreef heeft Oud-Heverlee Leuven zondagnamiddag haar knappe reeks verder gezet. OH Leuven versloeg AFC Tubize met 2-0 en behaalde met zes gewonnen matchen op rij een 18 op 18. Bjorn Ruytinx en Kevin Janssens mochten ditmaal met de eer gaan lopen voor hun twee doelpunten. Een speciale vermelding ook voor Fabrice Omonga die een uitstekende wedstrijd speelde en liet zien dat hij een goede aanwinst is voor OH Leuven.

OHL begon veel scherper aan de wedstrijd dan bij de twee vorige. De ploeg speelde aanvallend sterker dan haar tegenstander en dat leidde tot meer doelkansen voor OHL. Een eerste kans kwam er bij een schot van Nils Schouterden, dat over ging. Ook achteraan werd er door de Leuvenaars goed gewerkt in de duels, zodat Tubize maar weinig in de buurt van het doel van Mike Vanhamel kwam. Na een halfuur was het Bjorn Ruytinx die, via een vrije trap en een kopbal van Nicolas Flammini, uiteindelijk aan de bal kwam en de 1-0 in een scherpe hoek via de paal in doel bracht. Het was diezelfde Ruytinx die slechts enkele minuten later afstevende op een tweede doelpunt, maar werd neergetikt door David Vandenbroeck. Paul Allaerts trok rood en Tubize kon bijgevolg verder spelen met tien man. De vrije trap nog van Toni Brogno ging in de muur. Niet veel later moest de geblesseerde Ruytinx van het veld, waardoor er nog tot de rust met tien tegen tien werd gespeeld. Een laatste trap van Tubize richting doel ging nog de mist in. OHL kon gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft was het Tubize dat iets meer zelfvertrouwen had gekregen en ondanks –of eerder dankzij?- een man minder, toch beter speelde dan voor de rust. OHL had in het eerste kwartier nog enkele doelkansen die helaas onbenut bleven. Samuel Greven schoot een keer naast en een schot van Brogno ging over het doel. Leuven werd het ook niet makkelijk gemaakt als Benjamin Lambot in een actie dreigde te gaan scoren. Ook een voorzet van Julien Guerenne werd niet omgezet. Nadien werden nog andere gevaren voor OHL afgestraft door uitstekende reddingen van een alweer sterke Vanhamel. De thuisploeg bleef aanvallend wel sterk maar het duurde nog tot drie minuten voor einde eer de 2-0 er kwam. De eerder ingevallen Boy-Boy Mosia leverde een knappe voorzet af tot bij de aanlopende Kevin Janssens die uiteindelijk maar hoefde binnen te tikken.

OHL blijft dus verder breien aan haar mooie serie en zal dus volgende week, met een 18 op 18 op de rekening, in en tegen Deinze spelen voor de vijfde plaats. Nils Schouterden kreeg deze wedstrijd een derde keer geel en zal er dus niet bij zijn. Voor Bjorn Ruytinx wordt het nog even afwachten of hij hersteld zal zijn van zijn blessure tegen zaterdag 10 maart.