Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Bergestadion
Kortrijk kan wel winnen in Tienen
Giovanny Saelens

KVK Tienen versloeg in eigen huis al Dender, Antwerp en KV Mechelen. Het leek dus een moeilijke opdracht te worden voor KV Kortrijk. Schijn bedriegt en Kortrijk won er met 0-3 mede dankzij een scorende Landu Tubi, die twee doelpunten maakte. Het was Vervaeke die de overige goal tegen de netten werkte.

Met de bekermatch tegen Club Brugge in het vooruitzicht had Kortrijk aangevraagd deze wedstrijd op zaterdagavond te laten doorgaan. Wegens een niet goedgekeurde verlichtingsinstallatie kon dit echter niet en werd de partij dus zondagnamiddag afgewerkt. In de eerste tien minuten viel er weinig te beleven. Mollez moest Ć©Ć©n keer aan het werk bij het wegboksen van een voorzet. Enkele minuten later kreeg Kortrijk een eerste grote kans. Landu Tubi werd in de diepte gestuurd, maar trapte naast het doel.
De Congolees kreeg van scheidsrechter Godart in de 19e minuut een gele kaart voor een schwalbe. Kortrijk bleef de betere ploeg en creƫerde veel kansen. EƩn daarvan werd eerst verprutst door Vermast, maar in de 27ste minuut was het wel raak. Een vrije trap van Makhloufi werd door Vermast doorgekopt tot bij Vervaeke die er 0-1 van maakte. Een terechte tussenstand na een halfuur spelen.
De bezoekende ploeg kreeg een domper te verwerken na 40 minuten spelen. Daniel Calvo verliet geblesseerd het veld en werd even later vervangen door Bram De Ly. De hardwerkende middenvelder mist hierdoor de belangrijke bekerwedstrijd tegen Club Brugge. Qua doelkansen was het even stilletjes, maar op slag van rust behield Landu Tubi de kalmte bij een rebound op een schot van Vermast. De logische ruststand was 0-2.

KVK Tienen kwam gemotiveerder uit de kleedkamers, maar desondanks kwamen er geen kansen. Na tien minuten ging een vrije trap van Makhloufi op Schuermans en ook Nong geraakte niet voorbij de doelman. Landu Tubi maakte er zowaar 0-3 van in de 64ste minuut. De wedstrijd was gespeeld en Kortrijk kon rustig uitvoetballen.
De bezoekende supporters werden even verwend met een knappe actie tussen Nong en Jarakovic, die Vermast aan de rust was komen vervangen. Deze actie kon door Nong net niet worden afgewerkt. Op de daaropvolgende corner trapte Verbrugghe naast. Ook Provoost en Gezelle kregen nog kansen op de 0-4, maar de bal wou er niet meer in. Een verdiende overwinning voor KV Kortrijk: 0-3.