Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Hamme nu ook killer van Antwerp
Joeri De Ren

Antwerp kende defensieve zorgen door het ontbreken van Gray, Verbiest, Cissé, De Laet, Van Hemert en Hilton.   Links achteraan diende de jonge Damian Allen opnieuw op te draven op een voor hem onnatuurlijke positie.   Hamme diende zonder Reigel te spelen en ook Versyp startte op de bank.

Het eerste gevaar was voor Antwerp.  Olguin legde af voor Baert die naast besloot.  Bij de eerste echte Hamse aanval liep het echter al fout voor de bezoekers.  Allen bewees geen echte verdediger te zijn en kopte met een man in de rug vanop 20 meter de bal naar Ristovic. De te zwakke kopbal werd door Van Hyfte onderschept en deze prikte bedreven de 1-0 voorbij Ristovic in doel.  Antwerp ging op zoek naar de gelijkmaker.  Eerst zette Di Gregorio Olguin vrij op rechts. De Argentijn schoot voorlangs en Campbell stond centraal perfect opgesteld om alsnog binnen te tikken, maar De Smet was net op tijd terug om het leer in corner te duwen. Halfweg de eerste helft recupereerde Shawcross het leer en begon hij aan een fenomenale rush over 50 meter, voorbij vier tegenstanders. Hij schilderde het leer op het hoofd van Olguin die centraal wachtte en de Argentijn zag zijn goed gerichte kopbal uiteen spatten op de lat. De bezoekers hielden de druk aan, maar Hamme ging met lijf en leden voor elke bal liggen. Olguin pegelde vanop 25 meter nog naast en toen was het beste eraf bij Antwerp na goed een half uur. Hamme kon komen opzetten en eerst profiteerde De Meyer bijna van een mistasten van Ristovic. Onder aanvoer van een bedrijvige De Ridder bleef Hamme gevaarlijk en kort voor rusten bediende De Ridder aan de tweede paal de vrijstaande Van Hyfte die van dichtbij rakelings naast kopte.

Antwerp kwam uit de catacomben met Utaka in de plaats van Mamam. De Nigeriaan vatte post op het middenveld en zette al meteen een eerste aanval op die uiteindelijk via Shawcross op het hoofd van Olguin belandde, maar de kopbal ging een halve meter over doel. Bij Hamme moest De Ridder naar de kant en kwam Traore hem vervangen. Antwerp koos resoluut voor het offensief en Hamme kon nu profiteren van de ruimte die vrij kwam op de counter. De Meyer stuurde Van Hyfte diep, maar die schoot rakelings naast. Even later was het de beurt aan Traore die het leer in de rug kreeg, over zich liet gaan en dan vol op de slof nam. Opnieuw ging de bal over en aan de overkant kreeg Campbell een kans. Hij wipte centraal het leer op, nam het mee in de draai en kopte zijn voorzet naar zichzelf in de verste hoek, waar Baert goed plat lag. Ristovic diende tien minuten ver in de tweede helft D'Haeseleer van een doelpunt te houden door diens schot met de vingertoppen te weren en dit was het teken voor Antwerp om de druk nog feller op te voeren en Hamme naar de keel te grijpen. Eerst schoot Baert rakelings naast en enkele minuten later krulde Gibson een vrije trap fraai onder de dwarsligger, maar doelman Baert tikte in extremis nog over zijn kooi. De Antwerpse druk bleef aanhouden en Joyce bracht nu ook nog een extra aanvaller in met Lukanovic in plaats van Verjans. Stilaan echter geraakte Hamme iets meer uit de ijzeren greep van The Great Old. Met nog een klein kwartier te gaan kon Di Gregorio zich met wat geluk doorheen het Hamse centrum wrikken, maar zijn schot werd ook in corner gebokst door een attent keepende Baert. Kort daarna werd Olguin diep gezet en de Argentijn werd duidelijk belaagd door zijn drie achtervolgers, maar de scheidsrechter keek naar zijn assistent en ook die bleek niets gezien te hebben. Terwijl de Antwerpspelers nog fel contesteerden zette Hamme de tegenprik in en kreeg invaller Traore de bal. Vanop goed 20 meter scoorde hij een wereldgoal.  Antwerp dreigde nog via Campbell, maar het was wachten tot enkele minuten voor affluiten toen de Roodwitten een penalty kregen na een fout op Utaka.  De ironie van het lot zegevierde jammerlijk toen Di Gregorio zich achter de bal zette en het leer in het hoekje plaatste, waar Baert het nog in corner wist te duiken.

Hamme vierde opnieuw nadat een topper op bezoek kwam en de punten waren meer dan welkom.  Antwerp likte zijn wonden en besefte definitief dat promotie enkel nog via de eindronde mogelijk zal zijn.