Speeldag: Speeldag 32
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven wint derby tegen KVK Tienen
Giel Vermeulen

Zondag speelde Oud-Heverlee Leuven thuis tegen KVK Tienen de derby waar zo naar uitgekeken werd. Leuven won in een eivol Den Dreef met een ruime 4-1 eindstand, die misschien niet helemaal een juist beeld geeft van hoe de wedstrijd was verlopen. Bjorn Ruytinx scoorde twee keer voor OHL, Kevin Serville en Giovanni Fedorow waren de afwerkers van dienst. Bij Tienen kon Mike De Silva een keer de bal voorbij een uitstekende Thierry Berghmans brengen.

Het eerste kwartier zagen we een sterker Tienen maar geen van beide ploegen kon echt voor gevaar zorgen. Bij OHL was het Ruytinx die een eerste kans bracht toen hij de bal in het zijnet schoot, maar verder dan dat kwam het niet. In het tweede kwartier kwam de wedstrijd dan toch op gang. Na geel op Triantafilidis wegens een tackle, kreeg OHL een vrije trap, de bal werd gevangen door Schuermans. Kort daarop kopte Ruytinx na een corner over. Bij Tienen was er niemand in de buurt als de bal even voor het doel van Berghmans bleef liggen. Een vrije trap van Tienen ging daarna nog in het zijnet. Het bleef bij enkele kansen tot na een inworp in de 30ste minuut Ruytinx uiteindelijk de 1-0 tussen de benen van Schuermans door trapte. Tienen was enkele minuten later nog niet bekomen of het was alweer Ruytinx die na een voorzet OHL met 2-0 naar de rust bracht.

De derby kwam dan qua puntenaantal nog beter op gang in de tweede helft. Een nu iets opgefokter Tienen kreeg een grote kans nadat Geebelen op de paal kopte en Steven De Pauw in de rebound hoog over trapte. We zagen vervolgens nog een sterker Tienen, ware het niet dat Berghmans steeds voor uitstekende reddingen zorgde. Dat bleek vooral als de bal even later op de stip belandde en Thierry Bayock de penalty niet voorbij Berghmans kreeg. Opnieuw een opdoffer voor Tienen, en het kon er alleen maar erger op worden; na een voorzet van Nils Schouterden bracht Kevin Serville de 3-0 op het scorebord. Ruytinx dreigde hierna weer maar 'El torro' knalde ditmaal over. Bij aanvang van het laatste kwartier kwam de 3-1 er dan uiteindelijk nog via De Silva die de eer zo nog een beetje kon redden bij Tienen. Dat kon echter de ingevallen Fedorow niet weerhouden om enkele minuten voor einde de 4-1 nog van ver in de netten te knallen.

Tienen had weinig te winnen of te verliezen deze match. De ploeg speelde lang niet slecht, laat staan minder goed dan Leuven. Maar een efficiënt OHL maakte het verschil.
OH Leuven kon dus ook dit keer de drie punten thuishouden. Alweer een mooi afscheidscadeau voor Guido Brepoels die met opgeheven hoofd zal kunnen vertrekken bij OHL einde dit seizoen. En de eindronde is misschien weinig waarschijnlijk maar ook niet onmogelijk.