Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United wint vlot en blijft in tweede
Niels Hendriks

KVSK United heeft zich verzekerd van een verlengd verblijf in tweede klasse. De Limburgers wonnen vlot met 4-2 van Virton en konden dus niet meer ingehaald worden door Dessel, dat moet deelnemen aan de eindronde met de derdeklassers.

Voor de wedstrijd werd er in Lommel uitgebreid afscheid genomen van doelmannen Boyen en Lauwerys, maar vooral van de Lommelse boegbeelden Philip Haagdoren en Mirek Waligora. Speler-trainer Haagdoren stopt als actief voetballer en clubspeler bij uitstek, Mirek Waligora, verlaat de Gestelsedijk na dertien jaar.

De thuisploeg begon sterk aan de partij met kansen voor Pereira, die op de bezoekende doelman trapte, en Mbemba die over doel kopte. Na tien minuten spelen was het dan toch raak, Pereira bracht voor van op rechts en Haznadar schoof de bal binnen, 1-0. United ging verder opzoek naar de 2-0, maar Haagdoren en Ocal schoten over en naast doel. De 2-0 kwam er toch maar daarvoor had United wel de hulp nodig van Van de Sande. De Virton-speler lobde onder druk van Haagdoren zijn eigen doelman. Vijf minuten voor rust dolde Haznadar voor de zoveelste keer met zijn rechtstreekse verdediger en deze ging in de fout in de eigen rechthoek. De afscheidnemende Haagdoren scoorde de 3-0 van op de stip, wedstrijd gespeeld. En het werd zelfs nog 4-0 voor rust, de Virton-doelman duwde de bal via de lat richting Delande die binnenkopte.

In de tweede helft viel er nog maar weinig te beleven op het veld. Vijf minuten na rust kwam Virton wel nog op 4-1 toen Mandefu door de buitenspelval glipte. United had er na rust niet meer veel zin in en Virton was de gevaarlijkste ploeg waardoor Boyen zich nog enkele keren moest tonen. Een kwartier voor tijd was het moment gekomen, Haagdoren werd vervangen door Waligora onder luid applaus van de supporters. Het werd nog 4-2 via Bendaha, maar de opdracht voor United was reeds volbracht. De 4-2 zege zorgt ervoor dat KVSK United ook volgend seizoen nog in tweede klasse speelt.