Speeldag: Eindronde: speeldag 2
Stadion: Bosuil
Jelicic telt KVSK United uit
Steurbaut Kersten

Antwerp heeft haar nederlaag van op Tubeke ruimschoots goedgemaakt. Rood-wit haalde het voor eigen volk met 3-1 van KVSK United en ziet eerste klasse terug wat dichterbij komen. Met dank aan Zarko Jelicic.

Het thuisvoordeel kan Antwerp een groot voordeel opleveren in de strijd om het tweede ticket voor eerste klasse. Daar heeft de oudste club van het land tijdens haar eerste thuiswedstrijd optimaal van kunnen profiteren en houdt zo haar kansen op eindwinst in de eindronde gaaf.

Slordig begin

Rood-wit was nochtans niet goed aan de wedstrijd begonnen. De wil was er wel bij de jongens van Warren Joyce, maar Antwerp speelde te slordig om een deftige kans bij elkaar te spelen. De eerste mogelijkheid kwam er dan ook niet toevallig via een te korte teruggekopte bal van Harald Pinxten, note bene ex-Antwerp. Peter Utaka kwam echter net een teenlengte tekort om de bal doel te deviëren.

Het eerste doelpunt viel dan ook niet verrassend aan de andere kant van het veld. Kevin Oris kapte zich op aangeven van Robby Van de Weyer vrij in de zestienmeter en trapte het leer onder Ristovic in het doel: 0-1 voor KVSK United. Een uitstekende uitgangspositie leek in zicht voor de Limburgers.

Wakker

Het bezoekende doelpunt was echter het sein voor Antwerp om een versnelling hoger te spelen. Luciano Olguin en Peter Utaka , voordien zo goed als onzichtbaar, ontpopten zich plots tot een razend gevaarlijk aanvalsduo. De Nigeriaan vergat echter dat hij niet alleen gevaarlijk moest zijn, maar dat scoren op zijn minst even belangrijk is.

Die taak werd dan maar overgenomen door Zarko Jelicic. De Serviër trapte in eerste instantie een knappe één-twee met Olguin over Muyters in doel. Net voor rust bracht Jelicic de thuisploeg zelfs op voorsprong. De middenvelder draaide een hoekschop rechtstreeks in doel. Muyters ving de bal op, maar zette net een stapje te veel achteruit. De grensrechter zag het leer over de doellijn en keurde het doelpunt goed. Tot groot ongenoegen van alles wat groen en wit gekleurd was.

Hattrick

Met een derde treffer van de avond tien minuten voor afluiten zorgde Jelicic er echter voor dat een wel-of-niet-over-de-lijn-discussie minder van belang was. De Serviër rondde een aanval van de sterke Olguin opnieuw goed af. Eerder was ook Kevin Baert al bij de geruststellende derde treffer, maar de Antwerpenaar kwam een paar centimeters te kort, zijn kort geschoren coupe spreekt hier niet in zijn voordeel, om een voorzet van Olguin - wie anders – voorbij Muyters in doel te koppen.

United stelde daar na de rust weinig tegenover. Initiatief toonden de Limburgers wel, maar echt bedreigd werd Ristovic nooit. De beste kans was nog voor Harald Pinxten, maar toen was het pleit al beslecht voor de bezoekers, die ook nog een strafschop vroegen voor een fout van Fränkel op Vandeweyer. Nzolo bleef echter ijzig kalm en neigde niet om te compenseren voor het ‘omstreden’ doelpunt voor de rust.