Speeldag: Eindronde: speeldag 2
Stadion: King Power at Den Dreef
Leuven haalt het niet van Tubize
Giel Vermeulen

Donderdagavond speelde Oud-Heverlee Leuven zijn tweede match in de eindronde tegen AFC Tubize. De bezoekers wonnen met kleinste verschil en kregen zo de overwinning waar ze recht op hadden.

In de eerste helft vielen er enkele kansen voor beide partijen, OHL toonde zich sterk en deed niet onder voor de tegenpartij. Een eerste grote kans kwam er wel van Tubize via een trap van ver door Samuel Remy, de bal landde op de deklat. Doelman Ruttens redde nadien knap na een vrije trap. Paternotte besloot even later weer naast doel. Halverwege de eerste helft kwam er een kans voor OHL via Odoi, hij trapte niet ver over. Schouterden bracht het leer even later naar het midden, maar zijn ploegmaats kwamen te laat. Via een nieuwe corner belandde de bal dan bij Haghedooren, hij besloot over. Opnieuw Schouterden probeerde hierna via een voorzet die niet werd opgepikt. Verder kwam het niet in de eerste periode.

Het ging Leuven veel slechter af in de tweede helft. Reeds vroeg kreeg Tubize een vrije trap na een handfout van Odoi. De bal ging nipt naast. Het bleek echter uitstel van executie want geen vijf minuten later kwam Mununga via Mvuezolo voor doel en tikte zo de 0-1 in Ruttens' netten. Een verdiende voorsprong voor Tubize. Het werd hierop achter de feiten aanlopen voor Leuven. Cossey wisselde kort na elkaar drie spelers maar kon hier bitter weinig mee veranderen. Een enkele kans hier en daar kon ook geen verschil meer brengen.
Zo haalt Tubize 6 op 6 en moét Leuven zondag tegen Antwerp wel winnen, hoewel de eindronde winnen nu wel heel ver weg lijkt. Tubize neemt de leiding in het klassement en komt zondag op bezoek bij United dat vanavond verloor van Antwerp met 3-1.