kvkKV Kortrijk
Yves Buelinckx (pen) 17'
1-0
1-2
33' Bram De Ly (pen)
Giovanny Saelens

KV Kortrijk is het nieuwe seizoen goed begonnen. Het won op de "eerste speeldag" van Kortrijks zwarte beest Union SG. Half augustus ging Union nog winnen op het veld van Kortrijk, maar deze keer werd het 3-5 voor rood-wit.

In de beginfase was de thuisploeg het best op dreef. Mollez kwam goed uit op een doorgebroken speler en zag even later een schot naast gaan. Bij Kortrijk kopte Coulibaly nog naast. Na zeventien minuten kreeg Union een strafschop en die werd omgezet door Buelinckx.
Na 23 minuten kwam er nog wel een halve kans voor de thuisploeg, maar in de 25ste minuut zette Coulibaly de gelijkmaker op het bord. Kort na het halfuur kreeg de bezoekende ploeg ook een penalty en verdediger De Ly scoorde. Acht minuten voor de rust prikte ook Bêtremieux de bal nog tegen de netten. Aan de rust stond het 1-3.

Union trad meteen terug in de aanval in de tweede helft en al na vier minuten stond het 2-3. Siani gaf Union terug hoop. Kortrijk nam algauw het heft terug in eigen handen. Eerst trapte Coulibaly een vrije trap naast en even later kon Istvan Bakx een mooi uitgevoerde counter afwerken.
Amper drie minuten na de goal van Bakx kreeg Union zijn tweede penalty. Opnieuw wist Buelinckx de doelman te verschalken. Union ging meer druk zetten, maar geraakte moeilijk door de Kortrijkse verdediging. Een kwartier voor affluiten werd Bêtremieux bediend door Coulibaly en scoorde de 3-5.
Een voorzet bij de thuisploeg waaide nog op de lat en Mollez moest nog eens reageren met een mooie redding. Het 'slotoffensief' kwam echter van KV Kortrijk. Istvan Bakx trapte op de paal en wat later ging een vrije trap van Nfor op de keeper. Het bleef 3-5.

Na dit doelpuntrijke festival heeft Kortrijk nu zeven punten uit vijf wedstrijden en staat het in de nieuwe rangschikking dus mee aan kop met drie punten. Union blijft op zes punten staan en staat in het nieuwe klassement dus laatstes.