Stadion: King Power at Den Dreef
Leuven verslaat Lierse opnieuw
Giel Vermeulen

Zondagnamiddag werd op ‘Den Dreef’ de thuiswedstrijd van OH Leuven tegen SK Lierse gespeeld, tijdens een zogezegde nieuwe eerste speeldag. De talrijk opgekomen Lierse supporters konden enkel profiteren van het mooie weer want tot scoren kwam het bij de gele ploeg niet. OHL behaalde met twee goals van Bjorn Ruytinx een nieuwe thuisoverwinning.

Echt veel interessants gebeurde er niet in de eerste helft. De match ging vrij gelijk op maar de weinige kansen die er waren konden niet benut worden. Een eerste poging van Lierse kwam er via een schot op doel van Bob Peeters nog in het eerste kwartier van de match. Kort daarop volgde er een actie tot vlak voor het doel van OHL. Het was spits Ruytinx die niet veel later scoorde, maar er werd afgevlagd wegens buitenspel. Een vrije trap van nieuwkomer Matton kwam kort daarna in de handen van Sven Vanderjeugt. In de laatste minuten kwam Mustapha Jarju nog alleen op doel af, en probeerde met een lobje Lierse op voorsprong te brengen. Weer kon Boyen de netten schoon houden. Meer viel er in deze eerste helft niet te beleven.

Lierse begon de tweede helft spectaculair met twee grote kansen: een via Jarju waarop Joeri Vastmans redde en direct daarna via Peeters maar dit keer voorkwam Ugo Nwadikwa de 0-1 voor Lierse. Enkele minuten later ging een vrije trap van Samuel Remy over. Maar aan het begin van het tweede kwartier kwam er dan uiteindelijk de 1-0 na een voorzet van Greven op Ruytinx, die de bal mooi binnen de palen van het Lierse doel bracht. Remy probeerde naar het einde toe met een knap schot van ver, maar de bal ging nét over. Peeters wou het dan voor Lierse eens van kortbij wagen en kopte de bal in de handen van Boyen. Het was alweer Ruytinx die in de laatste minuten -alweer van ver- de bal prachtig in de Lierse netten deed belanden en zo de 2-0 op het scorebord deed verschijnen.

Zo werd een alsnog interessante én kaartenloze wedstrijd besloten.
OHL komt nu samen met Charleroi en Hamme aan de leiding en zal zaterdagavond 6 oktober uitkomen tegen Oostende. Lierse komt op een dertiende plaats terecht.