Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Freethiel
Beveren nestelt zich in top klassement
Dirk Claus

Gisteren heeft SK Beveren met overtuigende 4-0 cijfers Olympic Charleroi opzij gezet. Wat eerder niet lukte in de Beker lukte nu in de competitie dus wel op de Freethiel. In een vooral sterke tweede helft wist Beveren het verschil op het bord te zetten.

Olympic nam nochtans een furieuze start en wist met een paar leuke acties de bal goed rond te tikken. Toch was het Beveren dat al snel op een 1-0 voorsprong kwam. Ibou werd al te vaak alleen gelaten op de linkeflank, in de 9de minuut kon hij centraal Tokpa bereiken die via een mooie doorsteekpas Diabis alleen afzonderde voor Tordeurs. De ivoriaan bleef kalm en prikte zijn 2de van het seizoen binnen.

Een vervolg aan deze goede start bleef echter uit en Beveren liet Charleroi opnieuw in de wedstrijd komen. Meer zelfs het begon enkele vroegtijdige kerstkadootjes uit de delen. Zito speelde met vuur door een tekorte terugspeelbal maar Deelkens wist nog net op tijd in te grijpen en was sneller op de bal dan Rouani. Even later liet Ba zich opzij zetten in de eigen 16 door diezelfde Rouani en opnieuw moest Deelkens, met gevaar voor eigen leven, zich op de bal werpen.

Het ruststignaal van scheidsrechter Delacour kwam dan ook niets te vroeg voor de mannen van Czerniatynski.

Tijdens de rust greep trainer Dany Ost in bij Olympic en kwam Steens in de plaats van Banga, nochtans de gevaarlijkste man bij de Doggen. De combinaties kwamen plots moeilijker tot stand bij Charleroi en Beveren nam al snel het initiatief. Ibou zag bij zijn eerste goed aktie de bal nog net van de lijn gekeerd mar bij zijn volgende solo was het wel raak. Meteen zijn 11de dit seizoen.

Beveren controleerde verder de wedstrijd en diepte de voorsprong verder uit. Op aangeven van Ibou kwam de bal, enigszins gelukkig, bij Martens die de 3-0 naast Tordeurs schoof. Enkele minuten later legde Snoeckx met een mooie boogbal de 4-0 eindstand vast.