Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Edmond Leburton
Leider Kortrijk kopje onder in Tubize
Giovanny Saelens

AFC Tubize heeft de leider in tweede klasse, KV Kortrijk, verslagen met 1-0. Op een moeilijk bespeelbare grasmat liet de leider niets zien in de eerste helft, maar trof drie keer de dwarsligger in de tweede helft.

Gedurende de eerste periode was Tubize de betere ploeg. Kortrijk kreeg geen enkele goede kans, terwijl de thuisploeg er een vijftal kon creëren. Hernout kreeg in het beginkwartier twee goede mogelijkheden. Eerst trapte hij op Mollez en later schoot hij een volley over.  De bal werd nog op doelman Mollez gekopt en ook Gailly kon de doelman niet verschalken met zijn vrije trap. De laatste kans van de eerste periode was eveneens voor Tubize, maar de bal belandde over. In een saaie eerste periode kwam Kortrijk niet te pas en hield Mollez de bezoekers recht.
De tweede speelhelft bracht beterschap voor de Kortrijkzanen. Na enkele minuten kreeg het zijn eerste kans, Calvo schoot op de doelman. Na vijftig minuten voetbal kon Coulibaly de Nederlander Bakx bereiken, zijn schot ging voorlangs. Ook een afgeweken vrije trap kon goalie Berghmans niet verrassen.
In de 55ste minuut belandde de bal tot bij ex-Liersespeler Timmermans. Hij probeerde het met een halve omhaal, maar de bal belandde op de deklat. Tien minuten later kwam Nfor in schietpositie. Hij draaide de bal op de deklat. De wet van Murphy had zich gericht tegenover Kortrijk, want amper een minuut later kwam Coulibaly alleen voor doel. Opnieuw mocht Tubize de lat dankbaar zijn.
Tubize liet de kopjes niet hangen en versierde regelmatig een tegenaanval. Lambot trapte naast. In de 73ste minuut viel er een flater te noteren in de Kortrijkse verdediging. Demets gaf de bal zomaar weg aan een Tubizespeler. Die kon Mollez omzeilen en de bal richting doel trappen. Aanvoerder Demets was op tijd terug om zijn fout recht te zetten en de bal net voor de lijn weg te halen. De onzekerheid in de verdediging van Kortrijk was duidelijk merkbaar en na 83 minuten werd het 1-0. Mollez misrekende zich en trapte de bal in de voeten van Mvuezolo, die profiteerde en de bal tegen de netten trapte.
Kortrijk liet even de moed zakken, maar kwam toch nog met een slotoffensief. Eerst moest Mollez nog een kopbal redden, maar aan de overkant kreeg Verbrugghe twee goeie mogelijkheden. Eerst trapte hij voorlangs en in blessuretijd trapte hij opnieuw naast. De laatste kans was voor invaller N’Diaye. Ook hij zag zijn schot naast gaan. Scheidsrechter Cosco maakte een einde aan de partij en het bleef dus 1-0.
Bij KV Kortrijk was het duidelijk: men kon geen kansen afwerken zonder topschutter Bétrémieux. Tubize kon in de tweede helft profiteren van de onzekerheid in de verdediging en uiteindelijk nog de drie punten wegkapen.