Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk wint de topper in tweede klasse
Giovanny Saelens

Het haasje-over tussen KV Kortrijk en OH Leuven blijft aan de gang. Gisteren kon Leuven de leidersplaats terug overnemen van de West-Vlamingen na 0-5 winst op Namen, vandaag versloeg Kortrijk KSK Beveren met een ruime 3-0 in de topper van tweede klasse.

De eerste kans van de wedstrijd kwam er voor de bezoekers. Na vijf minuten kreeg Beveren een vrije trap toegekend, Sawaneh trapte naast. Aan de overkant dreigde Kortrijk via Nfor. De Kameroener zag zijn volley naast gaan. De beste kans in de beginfase kwam er via Sandy Martens. De Beveren-speler kopte op doelman Mollez, die een hoekschop moest toestaan.
Bij beide ploegen waren er goeie mogelijkheden. Nfor kon Deelkens niet verschalken, terwijl zowel Snoeckx als Martens de bal niet binnen het kader schoten. Jimmy Hempte kon van dichtbij Kortrijk op voorsprong trappen, maar zijn bal werd nog door een verdediger aangeraakt en verdween in hoekschop.
Na 24 minuten trapte ook Theunis naast. De wedstrijd verwaterde wat, maar de thuisploeg kwam goed weg acht minuten voor rust. Een voorzet werd door Demets bijna in eigen doel gewerkt, maar Mollez kon nog net over de lat tikken. Ook de laatste kans was voor Beveren, Martens kopte naast. In de eerste helft zagen we een gelijkopgaand duel waarbij Beveren de betere kansen had. 0-0 aan de rust.

Een scherpe counter was het eerste wat men te zien kreeg in de tweede helft. Nfor kon niet aan de bal, waardoor Istvan Bakx kon oprukken richting doel. De jonge Nederlander twijfelde niet en trapte meteen overhoeks binnen: 1-0 na 48 minuten. Kortrijk presenteerde betere combinaties, maar Beveren kon toch lichte druk uitoefenen. Het kwam echter niet veel verder dan enkele halve kansen, zoals een volley van Snoeckx die over ging.
Met nog een halfuur te gaan, werd de score verdubbeld. Nfor kon zich doorzetten op rechts en de bal voor doel brengen. De ingevallen Coulibaly kende een ongelukkige controle, maar Timmermans (ex-Lierse) was goed genoeg gevolgd om de 2-0 tegen de netten te trappen. Feest bij de Kortrijkse supporters, die de Mexican wave verscheidene keren inzetten.
Na tachtig minuten voetballen zette Zito een brutale tackle in. Hij werd van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. Voor Beveren was het nu volledig afgelopen. Nfor toonde nogmaals een knappe dribbel en bracht de bal tot voor Vincent Provoost. De gegeerde speler kon er 3-0 van maken. Het werd nog bijna 4-0, maar Bart Deelkens reageerde attent op een laag schot van de doorgebroken Bakx. Het bleef bij 3-0.

KV Kortrijk is nu opnieuw leider in tweede klasse. Volgende week speelt het voor de 1/8ste finales van de Belgische beker tegen Zulte Waregem. Beveren staat nu vijfdes in het klassement en speelt volgende week voor de competitie tegen KVSK United, dat met twee punten minder op de zevende plaats staat.