lieLierse SK
antAntwerp
0-1
1-1
1-2
Datum: 05/01/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Antwerp wint op een diefje in Lier
Ronny anthonis
| 0 reacties
Antwerp wint op een diefje in Lier
Foto: © SC

Lierse - antwerp, ooit een spektakelstuk in eerste, nu een wedstrijd tussen twee zwalpende ploegen in tweede. Dit keer was het Antwerp dat aan het langste eind trok. Een gelijkspel zou billijk geweest zijn, Glouftsis besliste in de slotfase echter anders.

Antwerp begon snedig aan de wedstrijd en was duidelijk sneller wakker dan de thuisploeg. Een sterke Van Hemert kon in de openingsminuten meermaals de flank afdweilen en gevaarlijk voorzetten. Lierse was onder de indruk en werd al na louter zeven minuten spelen koud gepakt. Buitenspel al dan niet, Utaka mocht gans alleen op Van der Jeugt af en maakte het koelbloedig af. Even werd gevreesd voor het bekerscenario maar een gekruiste bal van Buyens en een heerlijk lobje van een ditto Charlie Miller kon de Lierse-harten tien minuten later alweer verwarmen. De toon was gezet, het zal een leuke avond worden. 

De wedstrijd kantelde toch in het voordeel van Antwerp, heerlijk combinatievoetbal en een Pivaljevic die op zijn oude dag toch nog vier verdedigers in de wind kan zetten. Op en knal van Ernandes na was Lierse nergens meer in de eerste helft. 

De tweede helft was dan weer voor Lierse. Met de steun van het publiek speelde Lierse op de counter. Ernandes, Miller en een ingevallen Ventose bleken geen Utaka te zijn en lieten de kansen liggen. Hoewel diezelfde Utaka in de tweede helft een gigantische kans onbenut liet na een domme terugspeelbal van de thuisploeg. Helaas voor Lierse kreeg het uiteindelijk dan toch het deksel op de neus. Glouftsis werd de kwelduivel voor de Pallieters door een voorzet van Olguin van kortbij binnen te tikken. Het venijn zat hem dit keer echt in de staart want net voor tijd keurde een zwak leidende Goudeseune op aangeven van de lijnrechter de gelijkmaker van Lierse af. Weer al dan niet buitenspel, bedenkelijke beslissing zonder meer, maar het was toch Antwerp dat de drie punten mee naar huis nam. 

Ook een goed debuterende Lorenzo Rimkus bij Lierse kon Antwerp niet van de eerste zege op verplaatsing houden.