tieKVK Tienen
bevBeveren
0-1
20' Sawaneh Ibou (pen)
filip broos

SK Beveren is er vanmiddag in geslaagd om met de drie punten te gaan lopen uit Tienen. De geel-blauwen wonnen met 1-2 en blijven daardoor meedraaien aan de kop van de klassering.

De wedstrijd begon met een Tienen dat meteen Beveren onder druk zette wat meteen leidde tot een aantal kansen.

Na een vrije trap van De Pauw kopte Régis Lacroix de bal naar doel maar Deelkens kreeg er zijn vingertoppen tegen en met de hulp van de dwarsligger ging de bal in hoekschop. De daaropvolgende corner werd door Vanhees voorlangs getrapt. De ploag uit het waasland was nergens en was blij dat het met 0-0 de eerste minuten doorkwam.
Bayock ging in een vlotte beweging voorbij zowel Snoeckx als Theunis maar zijn voorzet werd door Belme te zwak in de handen van Deelkens getrapt.

De ploeg van trainer Czernia stelde weinig of niks voor maar bij de eerste beste uitbraak was het meteen prijs voor de geel-blauwen. Ceesay zette zich door op de flank, ontdeed zich van Morreel en werd in de zestienmeter foutief gestuit door Lunenburg. Strafschop voor Beveren en Ibou kwijtte zich van zijn taak en bracht de stand op 0-1.KVK moest op zoek naar de gelijkmaker maar bij de volgende uitbraak liep het alweer mis, Snoeckx tikte de bal door naar Ibou die de bal schuin in de verste hoek knalde, 0-2.De suikerjongens waren aangeslagen en Beveren hield makkelijk stand tijdens de rest van de eerste helft.

Na de koffie ging Tienen op zoek naar de aansluitingstreffer en trok voluit in het offensief. De eerste kans was voor Vandecauter die een afgeweken schot op de slof nam maar zijn bal op de kruising zag ploffen. De ploeg van trainer Nassen bleef de betere ploeg en speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Toch moesten de suikerjongens attent blijven op de uitbraken van Beveren. Ceesay mocht vrij op doel afgaan maar de tiense goalie Schuermans was sneller op de bal.

Tienen bleef zoeken naar een doelpunt en dat kwam er uiteindelijk toch met nog 10 minuten te spelen, Vandecauter zette zich door tot op de achterlijn en zijn voorzet werd aan de eerste paal door Bogaerts binnengetikt. De Suikerjongens konden nu op zoek naar de gelijkmaker maar uiteindelijk kwam die er niet meer.

Beveren won na een matte vertoning en minimum aan kansen met 1-2 van een sterk en goed combinerend Tienen. Deze uitslag toonde nog maar eens het gebrek aan een scorende spits bij de suikerjongens. Door deze nederlaag blijft Tienen in de middenmoot staan, Beveren daarentegen blijft meedraaien aan de kop van de rangschikking. Volgende week neemt Beveren het op thuis tegen Tubeke en Tienen maakt de verplaatsing naar Deinze.