Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Puyenbekestadion
OH Leuven haalt eerste slag buiten
Giel Vermeulen

De competitie in tweede klasse is succesvol begonnen voor Oud-Heverlee Leuven. De Leuvenaars speelden afgelopen woensdag tegen Red Star Waasland in Stadion Puyenbeke. Beide ploegen waren erg sterk maar OH Leuven kon uiteindelijk met een 0-3 eindstand tevreden naar huis gaan. Het eerste doelpunt werd door Tail Schoonjans vlak voor de rust gemaakt. Na de helft konden Bjorn Ruytinx en Nils Schouterden knap scoren.

De grote kansen bleven voor zowel Waasland als Leuven in de eerste vijftien minuten uit. Het eerste echte gevaar kwam er in het tweede kwartier. Voor Waasland kwam Silvino Soares vrij voor het doel van Govert Boyen maar kopte over. Kort daarop probeerde Kevin Van Geem nog die eerst naast trapte en nadien nog eens op de paal. De bal kwam direct daarop via Denis Odoi bij Ruytinx terecht die naast schoot via een speler van RSW. Nils Schouterden kreeg nadien nog een grote kans maar het was amper een minuut voor de rust dat Tail Schoonjans na een vrije trap de voorsprong voor OHL in de netten trapte.

Waasland kwam in de tweede helft het hevigste opzetten. Vooral in de eerste tien minuten waren er enkele hele mooie kansen voor de thuisploeg. Van Geem liet een kans van formaat liggen en dat werd direct afgestraft door Ruytinx die even later langs links kwam opzetten, vervolgens naar het midden ging en vrij kon binnen knallen. De 0-2 kwam op het scorebord. Nadien was het aan Waasland om de aansluitingstreffer te maken maar de Leuvense verdediging maakte het de thuisploeg erg moeilijk, met aan het roer doelman Boyen die zijn netten steeds proper wist te houden. In de 78ste minuut werd dan het minimum aan twijfel nog weggehaald toen Nils Schouterden vanop grote afstand knap de 0-3 in de rechter bovenhoek schoot.

De wedstrijd was gespeeld en trainer Rudi Cossey kon met zijn mannen fier terug naar huis.

Op 29 augustus komt OHL thuis tegenover AFC Tubize te staan. Waasland speelt dan tegen Excelsior Virton.