Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Luc Varenne
Doornik en Lierse produceren erbarmelijk kijkstuk
Ronny anthonis

Doornik en Lierse hebben zaterdagavond scoreloos gelijkgespeeld op een bevroren veld in een ijskoud stadion. Er viel slechts een kleine hand vol kansen te noteren in een partij die het bekijken niet waard was.

Lierse nam het initiatief in de begin zonder echt gevaarlijk te zijn. Eygptenaar Wahed kon na enkele minuten een eerste keer dreigen met een schot uit de tweede lijn. Even later kon ook de wederoptredende Jarju schieten, hoog over. Doornik kon sporadisch tegenprikken, een goeie kans kwam er via Mouissi, zijn poging ging net naast. De beste kans van de partij voor de rust was ook voor de thuisploeg. Breleur kon eerst koppen, Vanderjeugt redde goed, ook op de herneming toonde de doelman zich paraat.

De tweede helft kantelde in het voordeel van de thuisploeg. Omgekeerde beeld van de eerste helft. Druk van Doornik en Lierse dat er bij momenten uit kwam. Jarju verkwanselde voor Lierse een goede kans maar de eer kwam hier aan doelman Delwarte toe die met een mooie reflex de nul hield. Diezelfde Delwarte hield later ook nog een lobje van Miller uit doel. Ook aan de overkant speelde de doelman nog een grote rol, Vanderjeugt had net als zijn collega Delwarte ook een cruciale redding in huis.

Op die manier bleef het 0-0 in een partij waar niet alleen de temperatuur onder nul bleef. Vooral Lierse mag ontevreden zijn nu ze weer met beide voeten op de grond gezet werden. Of hoe de eindronde plots verder weg lijkt dan ooit, op slechts 1 week tijd.