Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United vlot voorbij rode lantaarn
Niels Hendriks

KVSK United heeft de Kempense derby tegen Verbroedering Geel makkelijk gewonnen met 2-0. Beide doelpunten vielen al in de eerste vijf minuten van de partij te noteren.

Bij KVSK United kwamen Pinxten, Oris en Beyens in de ploeg. Pereira en Jochen Janssen waren niet beschikbaar. De thuisploeg begon sterk aan de partij, na nog geen minuut spelen stond het al 1-0. Het was Kevin Franck die in de rebound na een actie van Scheelen voor de snelle openingstreffer zorgde. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak. Oris kreeg te veel ruimte van de Geelse verdedigers en kon de bal rustig klaarleggen voor Robby Van de Weyer. En hij scoorde makkelijk de 2-0 tegen zijn ex-club. Na een tiental minuten kwamen ook de resterende supporters van Geel het stadion binnen. Dit als protestactie tegen voorzitter Verkest en het bestuur. United kwam nog enkele malen dichtbij de 3-0 maar Oris en Van De Weyer waren niet succesvol. De partij verwaterde, alleen Beyens was vlak voor rust nog dichtbij een doelpunt maar hij kopte over.

Na rust viel er nog maar bitter weinig te beleven aan de Gestelsedijk in een draak van een wedstrijd. Het was zelfs nog Geel dat dichtbij een tegentreffer kwam. Maar Boujouh en later Oostvogels slaagden er niet in om tegen te scoren. KVSK United pakt zo 12 op 12, maar deze wedstrijd kan best zo snel mogelijk vergeten worden. Geel blijft op tien punten steken.